İşin Türkçesi

MISIR ÇİFTÇİSİ DİZ ÇÖKMESİN

İLÇELER



MHP Adapazarı ilçe başkanı Halil Hakan Oturak, Çökekler Mahallesinde birtakım ziyaretlerde bulundu. Muhtar Gökhan Çalışır ve mahallede çiftçilik yapan vatandaşlarla bir araya gelen MHP Adapazarı ilçe başkanı, mısır çiftçisinin sorunlarını dinledi.

Mısır üretimi girdi maliyetlerinin son birkaç yılda birkaç kat arttığını söyleyen çiftçiler, üretime olan ilgilinin her yıl düştüğünü, gençlerin para kazanamayacaklarını düşündükleri için çiftçilik yapmak istemediklerini ifade ettiler.



Çökekler muhtarı Gökhan Çalışır ise kendisini de bir çiftçi olduğunu, üretim şartlarının çok ağırlaştığını bu konuda devletten fiyat desteği talep ettiklerini ifade etti.

Atatürk’ün “Türkiye ekonomisinin temeli tarımdır” sözünü hatırlatan ilçe başkanı, ülkemizi tarım ve hayvancılık konusunda kendi kendine yeten hatta dışarıya daha fazla ürün satan bir ülke haline getirmek için gerek yerel gerek genel anlamda herkesin üzerine düşeni yapması gerekir dedi.

Adapazarı ovasının ciddi bir tarım sahası olduğunu ifade eden ilçe başkanı, kendi ürettiği tohumu kendi sürdüğü tarlaya ekip, kendi geliştirdiği milli gübrelerle besleyip, hasat ettiği ürünleri memleketin her köşesindeki vatandaşlarımızın sofralarına gönderebilecek bir Adapazarı hayal ediyorum, inşallah üreticilerimizin gayretleri belediye ve devlet kurumlarımızın desteği ile bunu başarabiliriz dedi.

Mısır fiyatları ile ilgili destek bekleyen çiftçimizin her daim arkasında olduğumuzu ifade eden ilçe başkanı, Çökekler’de mısır çiftçisinin diz çökmesine müsaade edemeyiz ifadelerini kullandı.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.