Amerikan filmleri Sakarya'da gerçek oluyor! Türkiye'de Bir İlk Dünyada ise Böyle Bir Proje Yok!

Geçtiğimiz günlerde Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın ilk kez Arifiye'de basın mensupları ile yaptığı toplantıda duyurduğu Drone filosu projesinde son aşamaya gelindi. Amerikan bilim kurgu filmlerindeki sahneler artık Sakarya sokaklarında gerçek olacak. Bundan sonra Sakarya'da polis araçlarından önce polis Drone'ları olaya müdahale edecek.

Amerikan filmleri Sakarya'da gerçek oluyor! Türkiye'de Bir İlk Dünyada ise Böyle Bir Proje Yok!

SAKARYA'YA MİLYONLUK İHA ORDUSU GELİYOR


Kasım ayında Arifiye ilçesinde yapımı tamamlanan atış poligonu tanıtımında bilgilendirmede bulunan İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya'da drone filosu kuracaklarını açıklamıştı. Projelerini belediyelere sunan emniyet teşkilatının projesine Sakarya'daki tüm belediyelerden destek geldi.

PROJEYE TAM DESTEK!

16 ilçe belediyenin aldığı karar doğrultusunda Sakarya'nın her ilçesinde üst düzey polis drone'u alınmasına karar verildi.

HER BİR DRONE'UN YAKLAŞIK MALİYETİ 100 BİN LİRA!

Belediyeler tarafından finanse edilecek olan üst düzey polis droneları için yabancı bir firma ile anlaşıldığı öğrenildi. Sabit kur uygulaması ile geçtiğimiz günlerde firma ile anlaşma yapıldığı ve yakın bir zaman da da siparişlerin verileceği öğrenildi. Böylelikle Sakarya'da her ilçede üst düzey bir polis drone'u olacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK DÜNYADA İSE BÖYLE BİR PROJE YOK!

Gelişen dünya düzenine ayak uydurmaya çalışan dünyadaki polis teşkilatları da teknolojiyi yakından takip ediyor. Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın drone filosu projesi de Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşırken dünyada da polis teşkilatları arasında böyle bir projenin olmadığı öğrenildi.


POLİS ARACINDAN ÖNCE POLİS DRONE'U GELECEK!

Fatih Kaya'nın drone filosu projesinde droneların bir çok işlevi olacak. Drone'lerde siren gibi özelliklerde olacak. Örneğin kontrolsüz düğün askeri konvoylarda havalanacak olan dronelar konvoyun hemen üstüne gelerek siren çalıp vatandaşları uyaracak.

SADECE UYARMIYOR SUÇLUYU DA KOVALIYOR!

Kaya, Arifiye'deki tanıtımda şu ifadeleri kullanmıştı;  Her ilçe 1 adet drone aldığı takdirde 16 tane dronemiz oluyor. 16 drone olduğunda diyelim ki kontrolsüz konvoylar var. Drone ile bunları ikaz edeceğiz ve tespit edeceğiz. Diyelim ki bir olayda dronelerimizi göndereceğiz, olayla ilgili maddi delil elde edeceğiz. Olayın faillerini kovalamada, yakalamada ve bulmada bunlardan istifade edeceğiz. Bütün düğünlerde mesajlar göndereceğiz.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2021, 13:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER