Yüzlerce kişinin parasını ellerini alkolle yıkayıp yediler!

Açtıkları sahte sosyal medya hesaplarıyla bungalov dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen 5 şüphelinin adliyeye sevk edilmesi ile ilgili yeni detaylarda ortaya çıktı. Farklı farklı hesaplardan aldıkları bungalov fotoğraflarıyla web sitesi açan zanlılar kurbanlarını tuzağa düşürerek 5 milyona yakın vurgun yaptı. Bunlardan biri de kanser olan eşini temiz hava alması için bungalov ev kiralamak isteyen bir aile oldu.

Yüzlerce kişinin parasını ellerini alkolle yıkayıp yediler!

Açtıkları sahte  sosyal medya hesaplarıyla kendilerini bungalov işletmecisi gibi göstererek dolandırıcılık yapan 6 kişinin oyununu  Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bozuldu.

İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova illerinde gerçekleştirilen operasyonlarla yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen E.Ç. (25), B.C. (25), F.A.(24), K.K.(24), U.A.(18) isimli şüphelilerin dışında, daha önce kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.Ç. (31) isimli şahıs Bursa'da tutuklanarak ceza evine gönderildi. Adliyeye sevk edilen, B.C. (25), F.A.(24), U.A.(18) isimli şahıslar tutuklanırken, K.K.(24) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şahısların sorguları esnasında yeni detaylarda ortaya çıktı. 4 gündür gözaltında oldukları öğrenilen şahısların yapılan sorgulamalarında üst düzey kaliteli bir web sitesi açıp farklı farklı hesaplardan aldıkları bungalov fotoğrafları koydukları öğrenildi.  Sapanca’da boş bir orman arazisinin konumunu soran müşterilerine atan zanlılar yüzlerce kişiyi bu şekilde dolandırdı.

160 KİŞİ DOLANDIRILDI!

Sakarya'dan 5 şahsın dolandırıldık ihbarı üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Aralarında İzmir, İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu şimdiye kadar yaklaşık 20 ilden 160'a yakın kişinin dolandırıldığını tespit eden ekipler, şüphelilerin belirlenmesi için çalışma yürüttü. Kimlik tesppitlerinin ardından İstanbul, Yalova, Bursa ve Kocaeli'nde eş zamanlı yapılan operasyonların ardından şahıslar yakalanarak Sakarya'ya getirildi. Polis ekipleri, soruşturma sırasında şüphelilerin dolandırıcılıkla yaklaşık 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiğini ve bu paraları eğlence amaçlı harcadıklarını tespit etti.

KANSER HASTASI EŞİNİ TEMİZ HAVA ALMASINI İSTEYEN KİŞİ DE DOLANDIRILDI!

Dolandırılanların arasında ise insanların mutlu ve hüzünlü anlarını da istismar eden zanlılar kanser hastası eşini tatile getirmek isteyen kişiyi dolandırdığı, ayrıca  Gaziantep'te yaşayan ve sevgilisine Sapanca'da evlilik teklifi etmek isteyen kişiyi de dolandırdıkları öğrenildi. 

Yaklaşık 160 kişiyi dolandırıp tatil yerlerinde para yiyen zanlıların görüntüleri de ortaya çıktı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, 12:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER