WhatsApp'ta ekran görüntüsü alma devri resmen sona erdi

WhatsApp, önümüzdeki günlerde kullanıcılarla buluşturacağı 3 yeni özellik için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz ağustos ayında Mark Zuckerberg tarafından duyurulan gizlilik özellikleri WhatsApp'ın beta sürümünde test edilmeye başladı. Getirilecek yenilikler arasında en dikkat çeken özellik ekran görüntüsü alımını engelleme seçeneği oldu.

WhatsApp'ta ekran görüntüsü alma devri resmen sona erdi

WhatsApp'ta ekran görüntüsü almak tarihi karışıyor. Dünya üzerinde aktif olarak 2 milyardan fazla insanın kullandığı anlık mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunabilmek için yeni özellikler getiriyor. Önümüzdeki günlerde çıkması planlanan 3 yeni WhatsApp özelliğinden birisi de ekran görüntüsü almayı engellemeye olanak sağlıyor.

WHATSAPP'TA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA DEVRİ KAPANIYOR

Aksam.com.tr'nin WABetaInfo'dan aktardığı habere göre; ağustos ayında Mark Zuckerberg, Facebook'ta kullanıcılara sunulacak olan üç yeni gizlilik özelliğini duyurmuştu. Bu özellikler çevrimiçi durum gizleme, geçmiş katılımcıları görme ve ekran görüntüsü engelleme olarak açıklandı.

WhatsApp'ın beta sürümünde insanların ekran görüntüsü veya ekran kaydı almalarını önlemek için geliştirilen özelliğin detayları ortaya çıktı. WABetaInfo tarafından yayınlanan ekran görüntülerinde WhatsApp'a gelecek yeni özelliğin detayları gözler önüne seriliyor.

WhatsApp'ın güvenlik politikası nedeniyle yeni özellik sonrası ekran görüntüsü ya da kaydı almak üçüncü parti uygulamaları tarafından da engellenecek. Kullanıcılar bir ekran görüntüsü almayı denediği zaman ise aşağıda "Gizlilik politikası gereği ekran görüntüsü alınamıyor" ibaresi yer alacak.

BİLDİRİM GİTMEYECEK

Bununlar birlikte ekran görüntüsü almayı denemek karşı tarafa bildirim göndermeyecek. Yani ekran görüntüsü alınamayacak ama karşı tarafın da bundan haberi olmayacak. Bu özellik tek gösterimlik fotoğraflar ya da videolar için de geçerli olacak. Görüntüler ve videolar hiçbir şekilde bir başkasına iletilemeyecek, aktarılamayacak ya da kayda alınamayacak.

TEK ÇARE BAŞKA TELEFONLA FOTOĞRAF ÇEKMEK

Kullanıcıların gönderilen fotoğraf, video ya da sohbet iletisinden ekran görüntüsü alabilmeleri için tek çözüm başka bir telefon kullanmak. İkincil bir mobil cihaz kullan kişiler telefonun kamerası ile gönderilen içeriği manuel olarak kayda alabilir.

Bu özellik şu an için yalnızca uygulamanın beta sürümünde yer alıyor. Özelliğin önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER