Bakan Nebati, sektör temsilcileriyle görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, enflasyonla mücadele kapsamında "KDV indirimlerine ek olarak firmaların da fiyat politikalarında adımlar atması konusunda mutabık kaldık" dedi.

Bakan Nebati, sektör temsilcileriyle görüştü

Türkiye'de yükselen enflasyonla birlikte vatandaşın market raflarında alım gücü düştü.

Özellikle et, yumurta, yağ ve şeker gibi gıda fiyatlarında artışı yükselişe geçince; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektör temsilcileri ile bir araya gelerek, sektörden bu konudaki beklentilerini dile getirdi.

Bakan Nebati'nin başkanlığında yapılan "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" programı, gıda sektöründeki firmaların bir araya gelmesiyle İstanbul'da gerçekleşti.

Toplantıda gıda fiyatlarındaki artışlarla ilgili gündemi ve yapılan çalışmaları paylaşan Bakan Nebati, sektör temsilcilerinden de beklentilerini aktardı.

"Gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketlerle verimli bir toplantı gerçekleştirdik"

Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen toplantı sonrasında Twitter adresinden bir açıklama yapan Bakan Nebati, "Politikalarımızın merkezine aldığımız, en temel önceliğimiz olan enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileri ile bir araya gelerek yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik." şeklinde bilgi verdi.

"Firmalarımız fiyat politikalarında cesur adımlar atacak"

Nebati, yayınladığı mesajında "Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık.

"Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek için var gücümüzle çalışacağız"

Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek ve istikrara kavuşmasını sağlamak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER