Bitcoin'e rakip geldi

Kara para aklamasında kullanıldığı için kripto paralara karşı önemli bir mücadele veren ABD ekonomi yönetimi alternatif modeller üzerinde çalışıyor

Bitcoin'e rakip geldi

Kripto paralara yönelik kısıtlama ve tedbir uygulamaları ülkeler arasında hızla yayılırken, ABD illegal işlemlerde kullanılan dijital paralara alternatif modeller üzerinde çalışıyor. Boston Federal Rezerv Bankası, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile birlikte, önerilen bir merkez bankası dijital para birimi üzerine araştırmalarını yayınladı.

İşlemleri hızlandırmak, ödeme sürelerini iyileştirmek ve sınır ötesi ödemeleri çok daha kolay hale getirmek için ABD’nin kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) geliştirmesinin önemli bir adım olduğu biliniyor.

Çin kendi dijital yuanı test etmeye devam ediyor. Bu alanda da önemli bir yol aldığı belirtiliyor.
Şimdiye kadar, Fed’den gelen sesler, dijital doların ABD için gerçekten tercih edilen yol olmadığı yönündeydi. Ancak Boston Fed tarafından yapılan açıklamada, saniyede 1,7 milyon işlemin gerçekleştirebildiği bir sistem geliştirildiği belirtildi.

Uzmanlar, performansın “popüler kripto para birimlerinden çok daha üstün” olduğunu söylüyor. Bitcoin’de saniyede yalnızca 7 işlem, ethereum ise 25 işlem gerçekleştiriliyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER