İnşaat sektörü frene bastı, duraklama devri yaşanıyor

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) İnşaat Sektörü Komisyon Başkanı Murat Kuzey İnşaat Sektörü ile ilgili güncel sıkıntıları dile getirdi.

İnşaat sektörü frene bastı, duraklama devri yaşanıyor

Ekonomik alanda yaşanan fiyat artışları hayatın her alanında işlerin yavaşlamasına ve bazı sektörlerde duraklamaya kadar gitmesine neden oldu. İnşaat sektörü bu artışlardan dolayı çok zor günler yaşıyor. Doların artışı ile birlikte inşaat alanında kullanılan malzeme fiyatlarında takip edemez ve önlenemez bir artış yaşanıyor. Malzeme fiyatlarının artması bugün sektörü durma noktasına getirdi. ASKON Sakarya İnşaat Sektörü Komisyon Başkanı Murat Kuzey sektörün girmiş olduğu bu darboğaz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


İnşaat sektörünün ülke ekonomisinin çok önemli bir bölümü olduğunu ifade eden Kuzey bu sektörle birlikte buraya bağlı olan tüm sektörlerin önemli ölçüde sarsıldığını anlattı. Sektörün duraklamasının ekonomik döngüyü çok etkilediğini ve özellikle tabanda çalışan on binlerce inşaat işçisinin bu artışlardan dolayı artık işsiz kaldığından bahsetti. En tabandan en üst kademeye kadar tüm inşaat sektörü çalışanlarının çok zor günlerden geçtiğini dile getiren Kuzey, bir an önce yeni önlemlerle sektöre nefes aldırılması gerektiğini savundu. Kuzey İnşaat Sektörü Komisyon üyeleri ile birlikte gerçekleştirdikleri üye işyeri ziyaretlerinde aslında her sektörün zor günlerden geçtiğini görmekteyiz. ASKON olarak her zaman ekonomiye ve üye işyerlerine fayda sağlayacak olan projelere açık olduklarını ifade eden Murat Kuzey inşaat sektörünün içinde bulunduğu bu daralmanın sona ermesi için mücadele içerisinde çalışmalarına devam edeceklerine değindi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2022, 16:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER