KYK burs sonuçları AÇIKLANDI!

KYK burs sonuçları açıklandı duyurusu son dakika geldi. Kasım ayında başvuruları alınan burs ve öğrenim kredisi sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek açıklamalara çevrilmişti. Üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini yakından ilgilendiren burs başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki, KYK kredi ve burs sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? İşte, KYK burs sonuçları e devlet sorgulama ekranı.

KYK burs sonuçları AÇIKLANDI!

SON DAKİKA: KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu işbirliğinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine eğitim hayatları boyunca verilen KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu açıklamasında, "Değerli genç arkadaşlarım, heyecanla beklediğiniz GSB Burs ve Öğrenim kredisi sonuçları açıklandı. Gençlerin bakanlığı olarak her zaman sizlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

KYK BURS SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

Sonuç ekranında "Burs Alabilirsiniz" iadesiyle karşılan adaylar geri ödemesiz olarak burs alabilecek. "Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz" sonucuyla karşılaşanlar ise öğrenim kredisi almaya hak kazanacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER