18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Münasebetiyle Sakarya'da Anma Törenleri Düzenlendi

Vali Çetin Oktay Kaldırım, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yılı ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Şehitliklerde düzenlenen anma törenlerine katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Münasebetiyle Sakarya'da Anma Törenleri Düzenlendi

“İlk Tören Serdivan’da”

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Garnizon Komutanı ve 7. Komando Tugay Komutan Vekili Tankçı Komando Albay Cavit Nartop, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak, şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla gerçekleştirilen ilk tören, Serdivan Şehitliğinde yapıldı. Şehitlik Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.

“Anı Defterini İmzaladı”

Şehitlik Anı Defterine duygu ve düşüncelerini yazan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Türk bağımsızlık mücadelesinin, azminin ve kahramanlığının en büyük örneklerinden biri olan Çanakkale Savaşı, Türk milletinin yeniden varoluş ve diriliş destanıdır. Şanlı mazimiz; vatani değerleri ve mukaddesatı uğuruna her türlü zorluğa göğüs geren ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ecdadımızın kahramanlık destanlarıyla doludur.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazilerimizi, şükran, rahmet ve minnetle anıyoruz” diyerek imzaladı.

Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duanın ardından Vali Kaldırım, protokol üyeleri ile birlikte Şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek dua edip karanfil bıraktı.

“Yorgalar Şehitliğinde Dua Edildi”

Buradaki programın ardından Adapazarı İlçesindeki Yorgalar Şehitliğinde devam eden anma töreninde Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından Vali Çetin Oktay Kaldırım, beraberindekilerle birlikte burada da Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıp dua etti.

Şehitliklerdeki törenlerin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesince Şehit ve Gazilerimize ithafen düzenlenen; “İSTİKLALDEN İSTİKBALE” konulu Şiir Yarışması Ödül Törenine katılan Vali Kaldırım, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER