DIŞİŞLERİ’NDEN YUNANİSTAN’A TEPKİ: AB İLE İLİŞKİLERİMİZİ REHİN ALDILAR!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Yunanlar ile Rumlar'ın gerçekçi olmayan iddiaları yüzünden Brüksel ile entegrasyonun donduğuna dikkat çekti.

DIŞİŞLERİ’NDEN YUNANİSTAN’A TEPKİ: AB İLE İLİŞKİLERİMİZİ REHİN ALDILAR!

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Faruk Kaymakcı, Portekiz’deki temaslarını sürdürüyor. Bu ülkenin dışişleri bakanlığıyla temaslar kapsamında Lizbon’da giden Kaymakcı, Portekiz devlet televizyonu RTP başta olmak üzere ülkenin ileri gelen ulusak medya organlarına konuştu. Türkiye ile AB ilişkilerinin önemine dikkat çekerek “"Laik bir ülke olarak Türkiye'nin AB'ye katılımı diğer tüm katılımlardan çok daha önemli ve yararlı olacaktır. Çünkü diğer hiçbir ülke Avrupa'daki radikalizmi durdurmaya, AB ülkelerindeki 25 milyon Müslüman'ın tam entegrasyonuna yardım edemez” diye konuştu.  

Faruk Kaymakcı, Türkiye ile AB entegrasyonunun önündeki en önemli engelin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Ankara karşıtı tek taraflı uygulamaları olduğunu vurguladı. Kaymakcı şöyle devam etti: “Yunanistan'ın gerçekçi olmayan ve maksimalist iddiaları ve Kıbrıs sorunu, Türkiye-AB ilişkilerini rehin tutuyor. Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi liderlerinin tutumları nedeniyle Türkiye ve AB arasındaki güvenlik, savunma, göç ve enerji konularındaki iş birlikleri güçlendirilemiyor. Bunun bitmesi gerekiyor. Çok fazla sabır gösterdik ve bu durum devam ederse ciddi bir krize yol açabilir. Bu nedenle, AB'ye katılım sürecindeki bir ülke olarak bakılarak, enerji, göç, güvenlik alanında Türkiye ile AB arasındaki diyalog güçlendirilmelidir.” 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER