DERMAN HADDİ AŞARSA DERT GETİRİR

Türkiye’de iki farklı çocuğa yapılan şiddet olayı ile karşı karşıya kaldık.

4 yaşındaki Asiye Ateş oturduğu sitenin bahçesinde Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayarak hayat mücadelesi veriyor. Diğer tarafta 11 yaşındaki öğrencisini tekme tokat döven vicdan fukarası öğretmen ve şiddete şahit olup üç maymunu oynayan meslektaşı var. Her iki konuyu da göz önünde bulundurarak yazıma devam edeceğim.

Küçük Asiye'nin oyun oynarken Pitbull cinsi köpeğin saldırısına maruz kaldığı o çaresiz anları izlemeye yürek dayanmazken, Asiye o anı, o acıyı yaşadı ve küçücük bedenini aşan yaralar aldı. İliklerimize kadar hissettik diyoruz belki ama öyle değil çünkü asiye iliklerine kadar etinden kopan parçaların acısını yaşadı.

Ülke bu süreçte farklı yorumlarla ikiye bölündü. Ne zaman bir sorun yaşasak pembe panjurlarından bakanlar ve kara bulutlarla gölgelenenlerin arasında kalıyormuşuz gibi hissetmeye başladım.

Tabi ki, hayvanlar korunsun, hayvanlara eziyet edilmesin ama Pitbull vb. cinsteki kontrol edilemeyecek güçte olanlar sosyal ortamlarımızda gezdirilmesin.

Ne alaka?

Saçmalamayın!

Düzgün eğitilenleri öyle saldırılarda bulunmaz diyenler var ama BULUNDU.

Evliliklerde bile psikolojik kontrollerin yapılmasının gerekliliği yeni yeni gündeme gelmişken köpek vb. cinsteki hayvan sahiplerinin psikolojik testlerinin ve verdikleri eğitimin kontrollerinin takibini gündeme getirmemiz ne kadar uzun zaman alacak, ne kadar çok can yakacak, düşünelim lütfen.

Hepimiz gerçekçi olalım Asiye ve haberi izleyen binlerce çocuk artık köpeklerden korkacak.

Karnını doyurmaktan, bir köpeğe merhamet etme düşüncesinden köşe bucak kaçacak. Eğitim deniyor ama hasta ruhlu insanların sahibi oldukları bu hayvanlar kontrolsüzdür. Eğitilmedi, eğitilmeyecekler.

Eğitilmesi gereken asıl kişiler bu hayvanları sahiplenip gövde gösterisi yapan cahiller ama mümkün mü, değil!

Hayvan sever olmak ile bu durumlara seyirci olmak arasında ince bir çizgi var.

Eğitmek için sağlıklı bir ruh gerekir. Fıtratlarında kendilerini veya ortamlarını korumak için bile olsa saldırgan olan bu hayvanları vicdanları yok olmuş insan müsveddeleri üstlenmemeli. Yasayla sabit olan, ağızlıkla gezdirilmesi gereken Pitbull’u siteye serbest bir şekilde bırakan bir zihniyetten bahsediyoruz şu an…

Sonuç olarak sitede Asiye'nin oyun oynaması, gezmesi kadar doğal bir durum yok değil mi?

Annesi babası sitede oyun oynamasına izin verdiği için suçlu bulunmayacak, adalet terazimiz absürt taraflı olmayacak değil mi?

Tepkiliyiz!

Pitbull’u vahşice besleyen, kontrolsüz biçimde kendi hakimiyetini kurarak sosyalleştirenlere,

İnsanların sosyal yaşam alanlarını gasp edenlere,

Bir çocuğun dünyasını kana bulayanlara,

Şefkat ve merhametle insan yardımına muhtaç olan masum hayvanlara bakışları kirletenlere...

Evet, bu cani sahipler adam öldürmeye teşebbüsten yargılansınlar.

Hatta mümkünse acıttıkları yerden yansın canları.

Pitbull cinsi köpeklerin önüne atılsınlar Asiye'nin 4 yaşında verdiği nefes mücadelesini versinler. Çünkü bunlar mahcubiyet, hüzün duymaksızın kabadayılık yapan yüzsüzler. Toplum terörüne bir fert daha dahil oldu! Kanlı, utanması, özrü yok kabahati çok! bir kişi daha yargılanıyor. Umarım Asiye'nin hakkı, hakkıyla savunulur.

Aksaray'daki olayda da farklı bir durum yok aslında… Bir öğretmen dersten çıkardığı 11 yaşındaki öğrencisini okul koridorunda evire çevire dövüyor.

Yavrunuzun saçının teline zarar gelse sızısını yüreğinizde yumuşatabilir misiniz?

Bir de çocuğu döven sözde öğretmenin gürültüsünü duyarak sınıftan çıkıp, şiddeti görünce sessiz kalan bir kişi daha var. Nasıl bir korku yüklenmiş olabilir beyinlerine…? Bu öğretmen nasıl bir psikopattı da diğeri araya girmeye korktu? Bu nasıl seviyesiz bir kabulleniştir! Bu ana kadar muhakkak ki kendini belli eden karakter zafiyetleri olmuştur. Ama biz can yanana kadar "Amaaan, boşver" diyebiliyoruz. Ne yazık ki buranın bir eğitim kurumu olması bunu yapanın bir eğitimci olması canımızı iki kere acıttı.

Çünkü biz çocuklarımız eğitim alırken dik durun, doğru olun, dürüst olun, merhametli ve adil olun nasihatleri alıyorlar diye biliyoruz. Gerçekten eğitimde üstlendiğimiz tavır ile yüklendiğimiz dava orantılı mı?

Öğrenciyi olması gereken bir cesaretle o cehennemden çıkaran kadın öğretmene maalesef teşekkür ediyoruz. Aslında bir yetişkinin yapması gerekeni yaptı. Aslında olması gereken davranışı sergiledi ama herkes yüksek ferasete ve karakterli duruşa sahip olamıyor. Bu yüzden teşekkür ederiz bir çocuğa şiddet uygulayan, sözde öğretmene karşı dik duran öğretmen hanıma…

Umarım şiddeti içselleştirme yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam etmeyiz.

Sonuç olarak iki çocuk, iki şiddet ile karşı karşıya kaldık.

Eğitim deniliyor ama eğitim ilmek ilmek işlenmedikçe değil bir Pitbull'u, insanı bile geliştiremiyor.

Meselemiz eğitim, meselemiz hayvanseverlik değil. Meselemiz insanlık ve sorumluluklarımız.

Bugün bir diploma ile insan olunmadığını yineledik.

Bugün Pitbull'u sosyal alanlara kontrolsüz şekilde salan birinin hayvan sever olmadığını da öğrendik.

Orantılı hislere sahip olunması gerekiyor.

Ne aşırı radikal, ne aşırı relaks...

Zira derman haddi aşarsa dert getirir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.