İşte Sakarya'daki Suriyeli sayısı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’de yaşayan Suriyeli sayısının 3 milyon 700 bin olduğunu duyurdu. Sakarya'da ise bu sayı 15 bin 800...

İşte Sakarya'daki Suriyeli sayısı!

Ege Denizi’ndeki Geri İtmeler ve Boğulan İnsan Hakları Özel Raporu'nun kamuoyuna duyurulması programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman SoyluTürkiye’de yaşayan Suriyeli sayısını açıkladı.

GENEL SAYIDA DÜŞÜŞ

Türkiye'ye bugüne kadar 4 milyon 100 binin üzerinde Suriyelinin geldiğini dile getiren Soylu, kalanların ise 3 milyon 700 bin olduğunu söyledi. Soylu, “2-2,5 yıldır Türkiye’de olduğunu tespit ettiğimiz 3 milyon 700 bin kardeşimiz var. 321 bin uluslararası korumaya başvuran var… Yani 4 milyon 100 bin civarında Türkiye’ye gelmiş insan var. Ve biz bunlara sahip çıkıyoruz. Bizim onları barındıracağımız yerlerimiz var.” şeklinde konuştu.

SAKARYA'DAKİ SURİYELİ SAYISI

Açıklanan son verilere göre Sakarya'da 15 bin 800 Suriyeli ikamet ediyor.

Geçtiğimiz aylara, yabancıların yoğun olarak yaşadığı Sakarya, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Tekirdağ ve Yalova ile diğer şehirlerdeki toplam 800 mahalle her türlü statüden tüm yabancıların başvurularına kapatılmıştı. Bu yerlere hiç bir uyruktan yabancı kabul edilmiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER