Kabine Toplantısı bitti! Cumhurbaşkanı Erdoğan kararları açıkladı

Son dakika haberler arasında Kabine Toplantısı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Kurban Bayramı öncesinde alınacak kararları bekleyen vatandaşlar Kabine Toplantısı ne zaman, bugün mü, saat kaçta aramalarını gerçekleştiriyor. 2021 Kabine Toplantısının bugün yapılacağını öğrenenler ise Kabine Toplantısı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap arıyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Kabine Toplantısı bitti! Cumhurbaşkanı Erdoğan kararları açıkladı

Kabine Toplantısı bugün 17:10 sıralarında başladı. Kritik toplantıda Kurban Bayramı tatil süresinin konuşulması bekleniyordu. Toplantı 19:00'da son buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor:

''Şu ana kadar hedeflerimizden kayda değer sapma yaşamadık. Aşılama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Yapılan toplam aşı sayımız 59 milyona yaklaştı. Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımı bayrama kadar aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Normalleşme adımlarında aşılamanın çok büyük payı vardır. Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler önümüzdeki günlerde tehdit altına girebilir. Toplumsal bağışıklık sağlanana kadar maske, mesafe, temizlik kurallarından taviz vermemeliyiz. Kamu kurumlarımız başta olmak üzere insanların kalabalık olarak bulunduğu her yerde bu kurallara riayet etmek çok daha önemlidir. Bayram günlerini de kurallara uyarak geçirmeliyiz.

2021'de ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkartarak tüm zamanların rekorunu kıracağız.Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar dolaştırmak için çalışanların, müspet tüm gelişmelerin üzerini kapatarak umutsuzluk körükleme gayretlerinin beyhude olduğunu göreceğiz. Turizm sektörümüz son süratle çalışıyor. 2021'de ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkartarak tüm zamanların rekorunu kıracağız. 2021 yılında ulaşacağımız büyüme oranıyla, dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuzu, hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı ispatlayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda diğer alanlarla birlikte ekonomide de emin adımlarla ilerliyoruz.

Pek çok şehrimizde OSB'ler yetersiz kaldığı için yenilerinin kuruluş hazırlıkları yapılıyor. Gaziantep'te 6'ncı OSB kuruluyor. Yetişmiş eleman istihdamı konusunda sıkıntı arttığı için mesleki eğitimde yeni bir plan üzerine çalışıyoruz. Meslek okullarını sanayi bölgelerine yakın yerlerde açarak okul eğitimi ile pratik eğitimi birleştiriyoruz.

Artık Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir. Önümüzdeki yılları kazasız belasız geride bırakarak gündemdeki projeleri, yatırımları, politikaları hayata geçirdiğimizde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmiş olacağız. Niğde-Ankara otoyolunu kullanan sürücülerimize bir müjde vermek istiyorum. Araçlarıyla bu yolu kullananlara yüzde 20, otobüs, kamyon ve TIR’larıyla kullananlara ise yüzde 40 indirimli olacak. İndirim cuma gece yarısı devreye girecek. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.

Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Vatandaşlarımız 16 Temmuz cuma akşamından 26 Temmuz pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2021, 20:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER