Kısıtlamalara yılbaşı ayarı… 80 saat sürecek!

Salgın önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları, yılbaşı ve hafta sonu tatilinin birleştirilmesiyle 4 güne çıktı. Kısıtlamalar bu akşam 21.00'da başlıyor

Kısıtlamalara yılbaşı ayarı… 80 saat sürecek!

Yeni yıla Covid-19 önlemleriyle giriyoruz. Sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam 21.00 itibariyle 80 saat sürecek. Kolluk kuvvetleri, özellikle bu akşam için alarm durumunda ve Sakarya genelinde sıkı denetim uygulanacak.

Kısıtlamanın detayları şu şekilde;

*Sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam 21.00’da başlayıp, 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’da sona erecek.

*Bu akşam 21.00'dan 1 Ocak 10.00'a kadar il ve ilçe merkezlerinde toplanma ve kutlama alanları olarak bilinen cadde, bulvar veya meydanlara turistler dâhil hiç kimsenin girişine izin verilmeyecek.

*Otel ve konaklama tesislerinde yılbaşı eğlencesi yapılamayacak. Saat 22.00'den itibaren restoran, lokanta ve diğer salonlarda hiçbir şekilde müzik yayınına izin verilmeyecek.

*Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. Vatandaşlar yürüme mesafesindeki bu işletmelerden ihtiyaçlarını alabilecek.

*Cuma namazı için de araç kullanmamak şartıyla vatandaşlar yürüme mesafesindeki en yakın camiye giderek Cuma namazını kılabilecek.

*Kısıtlama boyunca restoran ve lokantalar mesailerine devam edecek. Saat 10.00 ile 24.00 arasında paket servis yapılabilecek. Kısıtlama süresince fırınlar da açık olacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER