Mevlüt Çavuşoğlu ve Sergey Lavrov Moskova'da bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Moskova'da bir araya gelen Sergey Lavrov; Ukrayna ile ilgili görüş ayrılıklarının olduğunu, Türkiye'nin dengeli tutumunun çok önemli olduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu ve Sergey Lavrov Moskova'da bir araya geldi

Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat günü başlayan savaş üzerine taraflar arasında ateşkesin sağlanması için tüm imkanlarını seferber ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından birçok liderle peş peşe görüşmeler yapılırken, geçtiğimiz günlerde de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun başkanlığında Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Rusya ve Ukrayna'nın dışişleri bakanları bir araya getirildi.

Bu kapsamda son olarak ise Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna'yı ziyaret etme kararı aldı.

Sabah saatlerinde yola çıkan Çavuşoğlu'nun ilk durağı Moskova oldu.

İLK GÖRÜŞME SERGEY LAVROV'LA

Çavuşoğlu, burada Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

İki isim görüşme başlamadan önce basın toplantısı düzenleyerek Ukrayna ile ilgili açıklamalar yaptı.

LAVROV: TÜRKİYE'NİN TUTUMU ÖNEMLİ

Ukrayna ile ilgili birtakım görüş ayrılıkları olduğunu dile getiren Sergey Lavrov, "Türkiye’nin dengeli tutumu bizim için çok kıymetli. Ankara'nın Montrö Sözleşmesi'nin yerine getirilmesine yönelik sorumlu yaklaşımına değer veriyoruz." ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: TARAFLARLA DÜRÜST BİR ARABULUCULUK SÜRDÜRDÜK

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizinde başından beri net bir tutum sergilediğini söyleyen Çavuşoğlu ise "Türkiye dengeli, objektif, haktan ve hukuktan yana tutumunu açıkça göstermiştir. Her iki tarafla da ilişkileri iyi olan bir ülke olarak dürüst bir arabuluculuk ve kolaylaştırıcı rolümüzü tüm zorluklara rağmen sürdürdük." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2022, 14:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER