MHP Adapazarı İlçe Başkanı Recep Usta: "Gazi meclisimizin varlığı milletimizin egemenlik nişanesidir"

MHP Adapazarı İlçe Başkanı Recep Usta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Basın Açıklaması yayınladı.

MHP Adapazarı İlçe Başkanı Recep Usta: "Gazi meclisimizin varlığı milletimizin egemenlik nişanesidir"

MHP Adapazarı İlçe Başkanı Recep Usta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayınladığı açıklama şu şekilde: 

"Yüce Türk milletinin yıllardır kutladığı bu kutlu gün, bir ‘çocuk bayramı’ olmaktan öte bir milletin varoluş destanının cisimleşmesi ve ‘Ulusal Egemenliğin tesisinin anlam kazandığı gündür.’ Milli mücadele yıllarında yılmadan, yorulmadan kongreler düzenleyen, cepheden cepheye koşan ve milletin kurtuluşu için varını yoğunu sarf eden ecdadımız, önce kurtuluş ardından da kurtuluşu ebedi hale getirecek bir sistemin mücadelesini de vermişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu olağanüstü gayretleriyle neticelenen bu sistem “Cumhuriyet”tir. Aziz milletimizin her şartta sahiplendiği “milli egemenlik" ilkesi nesilden nesile sarsılmaz bir bağ olarak aktarılmıştır. İşte bu sebeple düşman devletlerinin isteğiyle ve zoruyla kapatılan Mebusan Meclisi yerine, anında karar alan ve demokratik yöntemlerden ödün vermeden onu uygulayan Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün açıldı. Gazi meclisimizin varlığı milletimizin egemenlik nişanesidir. Daim olsun! Kutlu olsun!"

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2021, 10:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER