Rusya'nın yanında yer almayı cihat saydılar

Ukrayna ile savaşan Rusya'ya asker gönderen Çeçenistan'ın müftüsü Salah Mezhiev, Müslümanlar için Rusya cephesinde savaşmanın cihat olduğunu söyledi.

Rusya'nın yanında yer almayı cihat saydılar

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırılarda 13. güne girildi.

Rusya lideri Vladimir Putin’in desteği ile Çeçenistan’ın başına getirilen Ramazan Kadirov da, Rusya'ya destek amaçlı birliklerini Ukrayna'ya yolladı.

10 bin kadar Çeçen milisini Rus cephesine gönderen Kadirov, bir geçit töreniyle Rusya ordusuna katıldıklarını açıklamıştı.

Rus birliklerle birlikte savaşan Çeçenistan'ın müftüsünden de savaşla ilgili açıklama geldi.

MÜFTÜ, RUSYA'YA DESTEĞİN 'CİHAT' OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Rus askerleriyle birlikte savaşan Müslümanların cihat yaptığını iddia eden Müftü Salah Mezhiev, "Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır. Bu savaşta ölenler şehit olacaklardır, buna hiç şüphe yok." açıklamasında bulundu.

KADİROV DA 'CİHAT' DESTEĞİ YAPTI

Aynı gün Kadirov'un kendisi de benzer bir açıklama yaptı. Kadirov'un yaptığı açıklamada, "Bizi engellemeye çalışmayın. Durmayacağız. Bize emir verildi. Cihattayız." ifadeleri yer aldı.

SALAH MEZHİEV'İN CİHAT ÇAĞRISI NORMAL KARŞILANDI

Kafkasya araştırmacısı ve MGIMO'da kıdemli araştırmacı olan Akhmet Yarlykapov da müftülerin sözlerinin bir liderin sözlerinden farksız olmadığını belirten açıklamalarda bulundu.

Müftülerin, özellikle savaş gibi durumlarda statülerine göre topluma fayda sağlayacak açıklamalar yapması gerektiğini ifade eden Akhmet Yarlykapov, "Salah Mezhiev bile cihat ilan etti. Ülke savaştaysa vatandaşların desteklemesi gerektiğine inanarak devlet pozisyonu alanlar var." dedi.

ASKERLERE MORAL KONUŞMASI

Son olarak Ukrayna'da yerleşim yerlerine saldırmadan önce askerleri toplayan Çeçen taburunun komutanları da moral konuşmasında bulundu.

Ukrayna'ya karşı silah teçhizatlarının yer aldığı görüntüleri de servis eden Kadirov yönetimi, bu görüntülerle gövde gösterisinde bulundu.

TEKBİRLERLE KARŞILIK

Kadirov'un talimatlarını askerlere anlatan Çeçen komutanlarının konuşması da askerler tarafından tekbirlerle karşılık buldu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2022, 15:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER