“Sakarya Turizm Çalıştayı şehrin turizm geleceğine ışık tutacak”

16 Eylül Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi ve paydaşların katılımıyla şehrin turizm geleceğine ışık tutacak çalıştay gerçekleştirilecek. Başkan Ekrem Yüce, “Rabbimize hamdolsun Sakaryamız denizi, gölleri, dereleri, şelaleleri, yaylaları, ormanları, jeotermal kaynakları ile yeşili ve mavisi ile harika bir şehir. Sakarya sadece doğal güzellikleri değil, kültürel anlamda da pek çok zenginliğe sahiptir. Çalıştayla şehrimiz turizm potansiyelini ortaya çıkaracak, kültür ve turizm alanında Sakarya Eylem Planını oluşturacağız” dedi.

“Sakarya Turizm Çalıştayı şehrin turizm geleceğine ışık tutacak”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin turizm geleceğine ışık tutmak, farklı turizm alanlarındaki potansiyeli gün yüzüne çıkarmak adına çalıştay düzenliyor. Sakarya Valiliği, SAÜ, SUBÜ, Sakarya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, SATSO, SESOB, Kent Konseyi ve MARKA iş birliğiyle gerçekleştirilecek çalıştayda şehrin turizmi masaya yatırılacak. 16 Eylül Perşembe günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek çalıştayda şehrin turizm haritası çıkarılacak, turizmde eylem planı oluşturulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’nın zengin turizm imkanlarına sahip bir şehir olduğunu ifade ederek, tüm dinamiklerin iş birliğiyle düzenlenecek çalıştayın hayırlı olmasını temenni etti.

Sakarya Turizm Çalıştayı

Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın gerek konumu gerekse avantajlarıyla geleceğin yıldız şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Şehrimiz, büyük kentlere olan yakınlığı ve kolay ulaşılan coğrafi konumu, oldukça değerli doğal güzellikleri ve uygun konaklama imkânlarıyla turizm bakımından önemli bir cazibe merkezidir. Sakaryamız denizi, gölleri, dereleri, şelaleleri, yaylaları, ormanları, jeotermal kaynakları ile yeşili ve mavisi ile harika bir şehir. Rabbimize hamdolsun. Sadece doğal güzellikleri değil, kültürel anlamda da pek çok zenginliğe sahiptir. Ayrıca şehrimizde birbiriyle uyumlu çalışan dinamik bir beşeri sermaye vardır. Şimdi hep birlikte bu potansiyeli harekete geçirme zamanı olduğunu düşünüyoruz. Küçük dokunuşlarla Sakarya’yı kültür ve turizm açısından da ülkemizin örnek yörelerinden biri haline getirebileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Kültür ve turizm eylem planı oluşturulacak

Sakarya Turizm Çalıştayının sadece teorik değil, uygulama açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz kültür ve turizm potansiyelini ortak bir yaklaşımla ele alacak, var olan potansiyelimizi en iyi şekilde ortaya çıkarmak için çözüm önerilerini konuşacağız. Elde edeceğimiz çıktıları sadece teoride bırakmadan, uygulamalı bir şekilde değerlendirmek niyetindeyiz. Bu bağlamda çalıştay sonrasında kültür ve turizm alanında Sakarya Eylem Planı ortaya koymak ve tespitlerimizi muhataplarını belirleyerek harekete geçmek istiyoruz. Ardından da bu planın uygulanmasının hep birlikte takipçisi olacağız.” diye konuştu.

9 turizm başlığı

Çalıştayda ele alınacak başlıklar ise şu şekilde; “Doğa Turizmi, Kırsal Turizm, Sağlık Turizmi, Kültür Turizmi, Gastronomi Turizmi, Spor Turizmi, Deniz Turizmi, Uluslararası Organizasyonlar, İş ve Kongre Turizmi, Markalaşma, Tanıtım Faaliyetleri ve Akıllı Turizm.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER