Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Basın Yayın birincisi LC Haber muhabiri oldu

SUBÜ 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla kutlandı. Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Yıllar süren eğitim ve iş deneyimi ardından mezun olmaya hak kazanan mezunlarımız sabır ve gayret gerektiren bir yolculuğu başarıyla tamamladılar. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. LC haber ajansı muhabiri Dilek Binay Basın ve Yayın Bölümü birincisi olarak plaket aldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Basın Yayın birincisi LC Haber muhabiri oldu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Mezuniyet Töreni, Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Pandemi önlemleri alınarak gerçekleştirilen törene Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı. Geçit töreni ile başlayan etkinlik, protokol konuşmaları ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Kep atma töreninin ardından düzenlenen DJ performansı sonrasında mezuniyet töreni sona erdi.

Basın Yayın birincisi LC Haber Ajansından

Basın ve Yayın programı birincilik ödülü LC Haber Ajansı muhabiri Dilek Binay’a verildi. Çok duygulandığını ve gururlandığını ifade eden Binay Bölüm birinciliği plaketini ve ödülünü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölümü Başkanı Ögr. Gör. Zülfikar Özçelik’ten aldı. Bölüm Başkanı Özçelik yaptığı açıklamada  ‘’2020-2021 eğitim döneminde pandemi şartlarına rağmen öğrencilerimizin yanında olmaya devam ettik. Öğrencilerimiz de zorlu şartlara rağmen gayret göstererek mezun oluyorlar. Dilek Binay da bölüm birincimiz olarak mezuniyet töreninde plaket alarak bizleri ve arkadaşlarını onurlandırdı. Eğitim hayatı boyunca derslerle ve arkadaşlarıyla ilgilenen öğrencimiz aynı zamanda okul 3.sü oldu. Kendisi kısa bir süre önce LC Haber ajansında işe başladı. Mezuniyet öncesi de Dikey Geçiş Sınavı ile Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazandı. Bulunduğu her yere katkı sağlayan kıymetli öğrencime bölümümüz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisine ve tüm mezunlarımıza mutlu, sağlıklı ve başarılı bir gelecek diliyorum.’’ dedi.

Bitiş, başlangıç ve dönüm noktası

Törenin açılış konuşmasını yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Her mezuniyet töreninde bir bitiş, bir başlangıç ve bir dönüm noktası olduğu için içimi bir heyecan kaplar. Sizlerin de bu heyecanı duyduğunuzu biliyorum. Ve bu heyecanınızı teşekkürlerle hafifletmek istiyorum. Çünkü bu ortam aslında birçok teşekkürü hak ediyor. Yıllarını, emeklerini vererek böyle güzel gençler yetiştirdikleri için öncelikle size hocalarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Mezunlarımızın kıymetli aileleri büyük fedakârlıklar yaptılar. Maddi manevi birçok zorlukla mücadele ederek bugüne kadar hep evlatlarının yanında oldular. Üniversitede okutmak, bazen onlardan uzak kalmak, zor zamanlarında desteklemek hep size düştü. İyi ki varsınız. Vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İş dünyasına teşekkür

İş dünyası temsilcilerine de teşekkür eden Rektör Sarıbıyık, “Üniversitemizin en önemli farklarından birisi olan üniversite – iş dünyası iş birliğinin kilit noktası sizlersiniz. Bugün buradaki bütün mezunlarımız önceki bir dönemlerinde sizlerin yanında çalışıyorlardı. Dolayısıyla siz, iş dünyası olarak mezunlarımıza daha öğrenciyken kucak açtınız, onlara sahip çıktınız. İş deneyimi kazanmalarını sağladınız. Hatta iş verdiniz, ekmeğinizi paylaştınız. Sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Yıllar süren eğitim ve iş deneyimi ardından mezun olmaya hak kazanan mezunlarımız sabır ve gayret gerektiren bir yolculuğu başarıyla tamamladılar. Zor günleri, geceleri, vizeleri, finalleri oldu. Tüm bu süreçteki gayret ve başarıları için mezunlarımızı tebrik ediyor ve alkışlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2021, 17:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER