Sanıklara tahliye yok, duruşma 15 Mart’a ertelendi

Hendek’teki havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davada, yargılamanın fiziki şartları uygun duruşma salonunda yapılması için duruşma 15 Mart'a ertelendi

Sanıklara tahliye yok, duruşma 15 Mart’a ertelendi

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmada mahkeme heyeti, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak Ferizli ilçesinde inşa halinde bulunan büyük duruşma salonunun gelecek celse için hazır edilmesine, aksi durumda fiziki şartları uygun bir duruşma salonunun hazırlanması konusunda araştırma ve hazırlık yapılmasına, bu hususta mahkemeye bilgi verilmesinin istenmesine karar verdi.

Tutuksuz müşteki sanık A.Ç. ve tutuksuz sanık A.R.E.C. ile talimatla beyanları alınmasına karar verilen müştekiler dışındaki tüm müştekiler hakkında sonraki duruşmaya zorla getirilme emri düzenlenmesine hükmedildi.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına ve gelecek celse duruşma salonuna getirilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı 15 Mart'a erteledi.

Hendek ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis isteniyor.

AA

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER