SATSO Ticaret Sicil ofisinde zimmete para geçirme!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası SATSO Ticaret Sicil ofisinde görevli memur C.Ç.’nin zimmetine para geçirdiği şüphesi ile hakkında soruşturma başlatıldı. Olay sonrası Sicil Bürosunda çalışanların tamamının görev yeri değiştirildi. Usulsüzlüğü SATSO Başkanı Akgün Altuğ Meclis konuşmasında açıkladı.

SATSO Ticaret Sicil ofisinde zimmete para geçirme!

Sakarya’nın önemli Sivil Toplum Kuruluşlarının başında gelen Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası SATSO bugün yaptığı meclis toplantısında gündeme bomba gibi düşecek bir gelişme yaşandı.

Akgün Altuğ bilgilendirdi

SATSO Ticaret Sicil ofisinde görevli memur C.Ç.’in mali müşavir ve muhasebecilerden fazla ücret alarak zimmetine geçirdiği şüphesiyle hakkında soruşturma başlatıldı.

SATSO yönetiminin dikkati sonucu ortaya çıkan usülsüzlük ile ilgili olarak ilgili olay sonrasında Ticaret Sicil’de görevli tüm personelin görev yerlerinin değiştirildiği açıklandı.

Usülsüzlük yargıya taşındı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası SATSO Ticaret Sicil Müdürlüğündeki C.Ç. isimli görevlinin görevi sırasında yaptığı usülsüzlüğü gün yüzüne çıkararak gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ:

“Odamız Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde bir çalışanımızın usülsüzlük ve görevi kötüye kullandığını tespit ettik. Aynı gün yaptığımız sorgulamada kendisi konuyu bize itiraf etti. Biz de hemen o gün kendisinin işine son verdik. Ayrıca avukatlarımız ile birlikte konuya yargıya savcılığa taşıdık.

Bakanlıktan ve TOBB’nden birimin denetlenmesi için müfettiş talep ettik. Birimde müdür ve 2 memur olmak üzere köklü bir rotasyon gerçekleştirdik. Söz konusu SATSO çatısı altında yaşanmış olsa da olay şahsi bir usilsüzlük eylemidir.

Biz kurumumuzun mağdur olmaması için detaylı inceleme süreci başlattı. Sürecin yargıda olması nedeniyle şimdilik bu bilgiyle yetindik. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızdan oluşan bir komisyon oluşturarak, bu konunun daha da derine inilmesini sağlamış olacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2021, 11:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER