Turkish Airlines yerine ‘Türkiye Hava Yolları’ yazacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakların üzerindeki Turkish Airlines yazısının “Türkiye Hava Yolları” ile değiştirileceğini söyledi.

Turkish Airlines yerine ‘Türkiye Hava Yolları’ yazacak

Türksat 5B uydusunun hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası alanda kullanılan Turkey’in Türkiye ile değiştirildiğini hatırlatarak, Türk Hava Yolları uçaklarının gövdesindeki Turkish Airlines yazısının “Türkiye Hava Yolları” ile değiştirileceğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 5B uydusunun hizmete alınmasıyla televizyon yayıncılığı ve haberleşme kapasitesinin artırılacağını söyledi. Erdoğan, “Türk mühendislerince geliştirilen yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE’yi 2023’ün Ocak ayında, Türksat 6A’yı da 2023’ün ortalarında uzaya fırlatıyoruz. Uzaydaki uydu sayımız 10’a yükselecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Fiber altyapının önündeki engelleri hızla kaldıracağız. Kırsala ve nüfus yoğunluğu düşük yerlere fiber altyapı götürecek ortak bir yapının kurulmasını destekleyeceğiz. Böylece ülkemizi 5G’ye hazır hale getirmiş olacağız. Fiber altyapıyı da kısa sürede tamamlayacağız.”  
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER