Vali Çetin Oktay Kaldırım'dan 21 Haziran Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümü Kutlama Mesajı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım 21 Haziran Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümünde Kutlama Mesajı yayımladı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım'dan 21 Haziran Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümü Kutlama Mesajı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım 21 Haziran Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümü kutlama mesajı;

"Kıymetli Sakaryalı Hemşehrilerim;

Sayısız kahramanlık örneği ile dolu binlerce yıllık tarihimizde Sakarya’mız için 21 Haziran 1921 gününün özellikle çok özel bir önemi bulunmaktadır. Bundan tam 100 yıl önce bugün, muhteşem bir kahramanlık örneği göstermiş olan Adapazarlılar, bir zaferi daha şanlı tarihimize gururla yazdırmıştır.

Vatan, istiklal ve hürriyet sevdasının, milli birlik ve beraberlik şuurumuzun müşahhas bir ifadesi olan Kurtuluş Savaşına giden yoldaki mihenk taşlarından birisi de; elbette ilimizde gösterilen direniş ve kazanılan bu büyük mücadeledir.

100 yıl önce olduğu gibi bundan sonra da hiçbir zillete boyun eğmeyen Kıymetli Sakaryalıların, Kurtuluş Savaşı'mızı zafere ulaştıran bu üstün irade, inanç ve kararlılığını en iyi şekilde idrak ederek her ne pahasına olursa olsun vatanı en iyi şekilde koruyup muhafaza edeceklerine yürekten inanıyoruz.

Milletçe kahraman şehitlerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emaneti de her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız.

İstiklal Savaşı’na giden yolda 100 yıl önce gösterdiğimiz mücadele ruhumuzu ve kararlılığımızı her daim canlı tutarak, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi daha müreffeh günlere ulaştıracağımıza ve bu şanlı günü her daim adına yakışır bir şekilde idrak edeceğimize inanıyorum.

21 Haziran Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle Sakaryalı vatandaşlarımızın bu şanlı günlerini tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; İstiklal Savaşı’na giden yolda büyük mücadele örneği göstererek kahramanca yurdunu savunup Hakka yürüyen Aziz Şehitlerimizi bu anlamlı gün vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER