Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın Miraç Kandili Mesajı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Miraç Kandili münasebetiyle mesaj yayınladı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın Miraç Kandili Mesajı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Miraç Kandili sebebiyle yayınladığı mesajda; "Huzur ve bereketini en yoğun bir şekilde yaşadığımız üç aylar içerisinde feyz ve manevi atmosferin zirveye çıktığı bir mübarek geceyi daha idrak etmekteyiz.

Miraç Kandili, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede Mescid-i Aksa’dan Sidretü’l Münteha olarak tesniye edilen en yüce makama yükselişini temsil etmektedir.

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) şahsında insanlığa sunulmuş kutlu bir seyahatin sembolü olan feyzi bol bu gece, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütufla dolu müstesna bir zaman dilimidir. Manevi duygularımızın yoğunlaştığı, ilahi rahmet ve mağfirete ulaşma arzumuzun en üst noktaya çıktığı bu müstesna zaman dilimlerini; İnşallah doğruya, güzele, iyiye yönlendirebildiğimiz ölçüde kazançlı çıkar ve hakkıyla eda ederiz.

Özellikle vurgulamak istediğimiz bir husus da; malum son iki yıldır bütün dünyada baş gösteren ve ülkemizde de etkisini devam ettirmekte olan bir pandemi süreci yaşamaktayız. Bu süreçte vatandaşlarımızın tedbirler konusundaki hassasiyetlerinin, kararlı ve bilinçli tutumunun, hepimizi derinden etkileyen bu sıkıntıyı kısa zamanda bertaraf etmemizde büyük bir etkisi olacağı inancındayız. Ülkemizde olduğu gibi İl olarak da, salgınla yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Virüs maalesef kapalı ortamlarda çok hızlı bulaşıyor. Salgını hayatımızdan çıkarmak için tüm kural ve tedbirlere titizlikle uyumalıyız. Bu nedenle Sakarya ilimizde salgının en hızlı yayılma nedeni olan ev ziyaretleri, hangi nedenle olursa olsun evlerde ve kapalı mekanlarda bir araya gelmeleri sonlandırıp, zaten yasak olan taziye, mevlit gibi faaliyetlere de bir an önce son vermemiz gerekiyor.

Hastalık bulaştırmanın, ciddi bir hak ihlali, dini sorumluluk ve kul hakkına girmek olduğunun da bilincinde olarak, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) salgın dönemlerinde evlerinizde kalın tavsiyesine uyarak ev ziyaretleri yapmama, misafir kabul etmeme ve özellikle cenazeler sonrası taziye, mevlit gibi bir araya gelmelerin yapılmaması konusunda Sakaryalı hemşehrilerimden özel hassasiyet bekliyorum.

Özellikle önümüzdeki 15 günün, salgının etkisinin azaltılması için çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Tüm vatandaşlarımızdan bir seferberlik halinde kurallara tam uymalarını, hep birlikte el ele vererek en kısa zamanda kırmızıdan maviye dönme konusunda üstün gayretlerini beklediğimi ifade etmek istiyorum.

Bu vesile ile başta Sakaryalı hemşehrilerimiz olmak üzere; aziz milletimiz ve İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa sağlık ve hayır getirmesini temenni ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER