YENİ PARTİ KURULMADAN DAĞILMAYA BAŞLADI

TASLAK ORTALIĞI KARIŞTIRDI Siyasetcafe. com’un yayınladığı yeni partinin program taslağı Akşener cephesinde çok büyük tartışmalara neden oldu.

YENİ PARTİ KURULMADAN DAĞILMAYA BAŞLADI






















































TASLAK ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Siyasetcafe.com’un yayınladığı yeni partinin program taslağı Akşener cephesinde çok büyük tartışmalara neden oldu. Kayseri Bağımsız Milletvekili başta olmak üzere Akşener’i destekleyen pek çok isim önce böyle bir taslak olmadığını söylemek durumunda kaldılar. Fakat, Akşener’e yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinin de siyasetcafe.com’un yayınlamasının bir gün sonrasında parti taslak programını yayınlaması, program taslağının gerçek olduğunu ortaya koydu.
AMERİKANCI VE NATO’CU TASLAK
Yeni partinin program taslağındaki Amerikancı ve NATO’cu yaklaşımlar, Akşener cephesinde tam anlamıyla bir infial yarattı. Akşener’i destelediğini ilan eden ünlü yazar Nihat Genç bile bu taslak sonrası yeni partiye açıkça tavır koymak durumunda kaldı.
YENİ PARTİDE MERKEZ SIKINTISI
MHP’den kopan ancak kuracağı partiyi “merkez”de konumlandıran Akşener cephesinde, Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın “ülkücü bir parti kurmuyoruz” açıklaması işin tuzu biberi oldu. Kuruluşu beklenen ancak, sürekli bir erteleme ile karşılaşılan Akşener’in yeni partisinin “merkezde” konuşlanma arzusuna, merkez sağ ve sol siyasi figürlerden pek bir rağbet de olmadı.
Kurucuların bir kısmı olarak Akşener’in açıkladığı 18 kişilik isim, MHP ve ülkücü tabanda olduğu kadar, Akşener’e ilgi duyan seçmen nezdinde de yeterli bir ilgi uyandırmadı.
KİMİN MERKEZİ?
Akşener’in yeni partisinde açıklanan veya dillendirilen isimler üzerinde de büyük bir eleştiri fırtınası, en başta bugüne kadar kendisini destekleyen isimlerden geldi. Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Ömer Kayır’ın yönetiminde ANAP’ın eski programcı ekibinin yeni partinin programın belirlemesi iplerin iyice kopmasına neden olurken, düne kadar Abdurrahim Karslı’nın Genel Başkanlığı’nı yaptığı Merkez Parti’nin önemli isimlerinin Akşener’in “merkezde” konumlanacağını ifade ettikleri yeni partisini doldurması bardağı tamamen taşırmış gözüküyor.
GÖZLER 25 EKİM’DE
Meral Akşener’in 15 Ekim’de kuruluşunu tamamlayacaklarını ilan ettiği yeni partinin, açıklaması 25 Ekim’de Ankara’da yapılacak.
Kimsenin kendilerine yer vermediğini ve buldukları otel yerlerinin de rezervasyonlarını iptal ettiklerini söyleyen Meral Akşener, gerekirse Ankara’da yeni parti binalarının önünde çadır kurarak açıklamayı yapacaklarını ilan etmişti.
Ancak, edindiğimiz bilgiye göre yeni partinin kuruluş açıklaması için yer bulundu. Etrafına Meral Akşener’den rahatsızlığını bildiren ve yeni partinin CHP’yi zora sokacağını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile anlaşılmış gözüküyor. Akşener, son anda bir aksilik ve erteleme olmaz ise kuruluş açıklamasını Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapacak.
KURULMADAN YAPRAK DÖKÜMÜ
Tüm bu gelişmeler içerisinde Meral Akşener’e olan yakınlığı ile bilinen Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan, kişisel facebook sayfasından yaptığı paylaşımla, artık yeni partinin mutfağında olmayacağını açıkladı.
Siyasi mücadelesinde Meral Akşener'in başından beri yanında olan Mehmet Fatih Doğrucan yaptığı sitem dolu paylaşımda Meral Akşener’e “Yolun ve bahtın açık olsun” diyerek, “başarılar” diledi.
Akşener cephesinden edindiğimiz bilgilere göre, yeni partide kazan daha kurulmadan resmen fokurduyor. Türkiye genelinde Akşener’e yakınlık duyan pek çok ülkücü ve Türk Milliyetçisi yaşanan gelişmeler karşısında büyük bir şaşkınlık ve sorgu içerisinde. Her an, başka yeni “başarı” ve “ayrılık” mesajlarının geleceği ifade ediliyor.

KAYNAK Siyasetcafe.com

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 06:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER