Aliyev ile Putin, kutlama yaptı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşürken, iki lider imzalanan iş birliği bildirgesini şampanya içerek kutladı.

Aliyev ile Putin, kutlama yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'ndaki görüşmede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, davetini kabul ettiği için teşekkür etti.

Aliyev'in ziyaretinin, Rusya ile Azerbaycan arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 30. yıl dönümünün arifesinde gerçekleştiğini hatırlatan Putin, bugün iki ülke arasında müttefiklik faaliyetler hakkında bildirgenin imzalanacağını söyledi.

ŞAMPANYA İÇEREK KUTLAMA YAPTILAR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, Müttefik İşbirliği Bildirgesi'ni imzaladıktan sonra İki lider, imzayı şampanya içerek kutladı

PUTİN: "BİLDİRGE, İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNDE YENİ BİR AŞAMA" dedi.

Putin, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde yeni bir aşama olan bildirgenin, tam olarak çözülmese de çözümünde ilerleme kaydedilen Karabağ sorununda gelinen aşama sonrasında mümkün hale geldiğini ifade etti.

Ortaya çıkan birtakım sorunlara rağmen (Karabağ konusunda) bugün gelinen noktanın tatmin edici olduğunu belirten Putin, her halükarda, sadece oradaki tüm insanların güvenliğini sağlamak açısından değil, aynı zamanda ticari ve ekonomik bağların geliştirilmesi ve ulaşım hatlarının önündeki engellerin kaldırılması açısında da belirli anlaşmaların sağlandığını hatırlattı.

"TARAFLARIN MEMNUNİYETİ İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Putin, hala anlaşmazlıkların olduğunu bildiğini ve üzerinde çalışılacak birçok şey olduğunu belirterek "Biz bu sürecin barışçıl yollarla ilerlemesi, barışçıl şekilde gelişmesi ve elbette bu sürece dahil olan tüm tarafların memnuniyetini sağlamak için her şeyi yapacağız. Rusya ve diğer komşularınız ulaşım hatları dahil tüm sorunların çözülmesinden yana. Çünkü bunu sadece Azerbaycan ve Ermenistan değil, Rusya ve diğer tüm komşularınız da istiyor." dedi.

"SALGINA RAĞMEN TİCARETİMİZ BÜYÜDÜ"

Rusya ile Azerbaycan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin giderek geliştiğini vurgulayan Putin, "Salgına rağmen ticaretimiz geçen yıl yüzde 16'dan fazla büyüdü ve bu,çok iyi bir gösterge. Bunu desteklediğiniz için size minnettarız. İlişkilerimizin geleceği için çok ciddi planlarımız var. Ekonomik bağlarımız oldukça çeşitli ve bu daha fazla ilerleme için iyi ön koşullar oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER