İlham Aliyev: ''Ermenistan'la ilişkiler kurmak istiyoruz.''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, komşu Ermenistan'la ilişkiler kurmak istediklerini, Avrupa Birliği'nin bu konuda yardımcı olabileceğini ifade etti.

İlham Aliyev: ''Ermenistan'la ilişkiler kurmak istiyoruz.''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği'nin (AB) Azerbaycan'a yeni atanan temsilcisi Peter Michalko'yu kabul etti.

Kabulde konuşan Aliyev, AB ile birçok konuda yakın çalışma içerisinde olduklarını belirterek Karabağ Savaşı sonrası dönemde kalkınma, kalıcı barış ve iş birliğinin tesisine AB'nin katkı yapabileceğini düşündüklerini söyledi.

''MÜZAKERELERE BAŞLAMAYA HAZIRIZ''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, şunları kaydetti:

"Biz sayfayı çevirmek ve komşumuz Ermenistan'la ilişkiler kurmak istiyoruz. Barış anlaşması, sınır hattının belirlenmesi ve iletişim bağlantılarının açılması için müzakerelere başlamaya hazırız.

''AB'NİN BİZE BİRÇOK ALANDA YARDIMCI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM''

Bu süreç kısmen başlamıştır. Ama Avrupa Birliği aktif olarak katılırsa ki, böyle bir arzu görüyorum, bize birçok alanda yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

''GÜNEY KAFKASYA'DAKİ DURUM YENİ BİR BOYUTA GEÇEBİLİR''

Genel olarak Güney Kafkasya'daki durum, 30 yıldır var olmayan tamamen yeni bir boyuta geçebilir. Bu istikrar, öngörülebilirlik ve barış için çok önemli bir faktör olabilir."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER