Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’den 15 Temmuz mesajı

“Bayrağına aşık Sakarya halkı hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyecektir.” Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 15 Temmuz mesajı yayınladı. Yüce, “Darbelere karşı dimdik duran, bayrağına ve vatanına aşık Sakarya halkı, bundan sonra da hainlere fırsat vermeyecektir. Sakarya Demokrasi Meydanı’nda nöbet tuttuğumuz o geceyi unutmayacağız. Bu uğurda şehadete yürüyen vatandaşlarımıza rahmet diliyor, gazilerimize minnet duygularımı iletiyorum. ” dedi. Başkan Yüce, o gece büyük bir kahramanlık örneği sergileyen Sakaryalılara teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’den 15 Temmuz mesajı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Yüce, yayınladığı mesajda o gece Sakarya sokaklarına çıkarak darbeyi bastıran vatandaşlara şükran duygularını iletti. Mesajında darbe gecesi Sakarya’da tankların önüne geçerek, vücutlarını silahlara siper eden vatandaşlara teşekkür eden Başkan Yüce, milletin tarihe yazılacak bir zafer kazandığı o günü hiç unutmayacaklarını ifade etti.

“Bu gururu hiçbir zaman unutmayacağız. ”

Başkan Yüce, “Yarın tarihe ismini kazıyan,  hiç unutulmayacak bir günün sene-i devriyesini yaşayacağız. Milletin kutlu bir zafere imza attığı, demokrasinin ve halkın gücünün ne kadar kudretli olduğunu idrak ettiğimiz bir gündü 15 Temmuz. Hain darbe girişimi esnasında Sakarya’da eşlerini, evlatlarını, ailesini geride bırakıp ülkemizi hainlere teslim etmemek için sokağa inen yüzlerce vatandaşımız vardı. Ellerinde Türk bayrakları, yüreklerinde vatan-millet sevgisi ve yüce Allah’ın bahşettiği güçle tankların önüne yatan,  darbecilerin silahlarına göğsünü siper eden Sakarya halkıyla kol kola mücadele edenler olarak gururluyuz. O unutulmaz gecede şehadet makamına erişen kardeşlerimizin acısını ilk günkü gibi yüreklerimizde taşıyor ve bize yaşattıkları bu gururu hiçbir zaman unutmuyoruz. Yine kurşunlara siper olan gazi vatandaşlarımıza da minnet duygusuyla sarılıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“Sakarya halkı darbeye karşı dimdik durdu. ”

Sakarya halkının darbelere karşı dik duruşla demokrasi, milli irade ve adalet tavrını net şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Yüce,  “Darbelere karşı dimdik duran, bayrağına ve vatanına aşık Sakarya halkı,  bundan sonra da hainlere fırsat vermeyecektir. Sakarya Demokrasi Meydanı’nda nöbet tuttuğumuz o geceyi hiçbir zaman unutmayacağız. Kahraman halkımız, korkmadan şehadete yürüdüğü o gecede milli irade, demokrasi ve adaletten yana tavrını net şekilde ortaya koymuştur.  Ülkemizin bekası için can veren, hayatını ortaya koyan ve vatanın bölünmezliğini korumak için hiç düşünmeden hainlerine üzerine yürüyen her bir ferdimize şükran duyuyoruz. Unutulmaz bir zaferin kazanıldığı o gece, hainlere ders veren Sakaryalılara minnettarız. Rabbim bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin.” dedi.

Sakarya halkı, 15 Temmuz’u Büyükşehir Belediyesi’nin Demokrasi Meydanı’nda anacak. 15 Temmuz Perşembe günü 20.00’da başlayacak olan içerisinde film gösterimi, Kur’an tilaveti ve mehter sahnesinin yer alacağı organizasyona tüm Sakarya halkı davet edildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2021, 17:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER