22 mm mesane taşından kurtulan çocuk sağlığına kavuştu

Mesanesinde 22 milimetrelik taş tespit edilen 8 yaşında hasta, Düzce Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniği’nde endoskopik lazer tedavisiyle sağlığına kavuştu.

22 mm mesane taşından kurtulan çocuk sağlığına kavuştu

Düzce Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniği’ne kanlı idrar ve iştahsızlık şikayeti ve sık idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle başvuran 8 yaşındaki hasta Dilanur A.’nın mesanesinde 22 mm’lik taş saptandı.

İHA'nın haberine göre; Dış merkezlerde açık ameliyat önerilen hastaya yapılan tetkiklerde taşın endoskopik lazer tedavi edileceği belirlenerek ameliyat kararı alındı.

Mesanesindeki taş endoskopik lazer tedavisiyle kırıldı

Ameliyat öncesi hazırlıkları tamamlanmasıyla Anabilim Dalından Dr. Alpaslan Yüksel tarafından operasyona alınan hastanın 22 mm’lik taşı, endoskopik lazer tedavisiyle kırıldı.

Operasyon sonrası sağlığına kavuşan hasta, işlemin ertesi günü şifayla taburcu edildi. 10 gün sonra kontrole gelen hasta, tüm şikayetlerinin kaybolduğunu ve iştahının açıldığını belirtti.

"Çocuklarda mesane taşı nadir görülen bir hastalık"

Çocuklarda mesane taşının nadir görülen bir hastalık olduğunu ifade eden Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Alpaslan Yüksel, "Özellikle İran, Çin, Türkiye, Hindistan ve Endonezya'nın idrar yolu enfeksiyonu sıklığının yüksek olduğu, bazı bölgelerinde daha yaygın görülmektedir.İdrar yolu enfeksiyonlarının yanı sıra A vitamini, magnezyum, fosfat ve B6 vitaminindeki beslenme eksiklikleri, düşük proteinli ve yüksek karbonhidratlı beslenme ve metabolik hastalıklar da çocuklarda mesane taşının gelişimine zemin hazırlar." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER