COVID-19 İle Mücadele Toplantısı Hendek İlçesinde Gerçekleştirildi

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında pozitif vaka sayılarını asgari seviyeye indirebilmek adına ilimizde ve ilçelerimizde alınan tüm tedbirler yeniden masaya yatırılıyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında Vali Sayın Çetin Oktay Kaldırım, Hendek ilçesinde gerçekleştirilen ‘Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık etti.

COVID-19 İle Mücadele Toplantısı Hendek İlçesinde Gerçekleştirildi

Hendek Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, İlçe Sağlık Müdürü ve diğer yetkililer ile bir araya gelen Vali Kaldırım, il ve ilçe bazında alınan önlemler ve tedbirler ile son alınan kararların titizlikle uygulanması konusunda talimatlar verdi.

“Brifing Verildi”

 Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilimiz genelindeki mevcut tedbirlerin ilçedeki yansımalarına dair yetkililerin sorumluluk alanlarındaki çalışmalarını dinleyen Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’den de son durum hakkında bir brifing aldı.

“Her Kişi ve Kurumun Hassasiyeti Önemli”

İlçedeki ilgili birimlerin gerçekleştirdiği çalışmaların detaylı bir şekilde ele alındığı toplantıda Covid-19 ile mücadeleyi el ele vererek kazanabileceğimizi ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım; “Son dönemde birçok ilde olduğu gibi ilimizde de artmaya başlayan pozitif vaka sayılarını kontrol altına almak ve normalleşme sürecini hızlandırmak amacıyla her kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ile görüşerek toplantılar gerçekleştirip gereken her türlü tedbiri ve önlemi yeniden gözden geçiriyoruz.

“Bu Hafta İçerisinde Önemli Kararlar Aldık”

Bu hafta içerisinde özellikle toplu buluşma ve hareketliliği en aza indirecek tedbir kararlarını alarak bir an önce uygulamaya koyduk. Vaka açısından sıkıntılı gördüğümüz, yoğunlaşma tespit ettiğimiz her site, ev, apartman ve yerleşim birimini karantina altına almaktan imtina etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. İlimizdeki vaka sayılarını en aza indirip normalleşme sürecini hızlandırmak için hepimizin üzerine düşen önemli görevler var.

“Hep Birlikte Başaracağız”

Bir dönem vaka artış hızının en aza indirildiği iller arasındaydık, hatta Türkiye’nin en başarılı 10 ili arasına girmiştik. Başarmak yine topyekün ortaya koyacağımız performans, özveri ve gayrete bağlıdır. Sakaryalı hemşehrilerimizle el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde vaka sayılarını en aza indirmeyi tekrar başarabiliriz. Salgınla mücadelede sorumluluk anlayışı içerisinde tedbirlere azami derecede ihtimam gösterirsek, en kısa sürede vaka sayılarını en düşük seviyeye indirebiliriz. Salgınla mücadele gibi daha hassas olmamız gereken bu sürece vatandaşlarımızın daha fazla katkı sunacağından eminim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2021, 10:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER