Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den ıspanaktan zehirlenme vakalarına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ıspanaktan zehirlenme vakalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Ürünlerden numune aldık, analizleri yaptık. Ürünle ilgili bir problem yok. Ispanağın yanına yabancı otlar karışıyor. Tüketicilerimizin ıspanakla ilgili bir şüphesi olmasın." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den ıspanaktan zehirlenme vakalarına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, NTV canlı yayınında NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE

Bakan Pakdemirli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

"İklim Değişikliği Sürecinde Orman Yangınları Çalıştayı" düzenledik. 9 ayrı çalışma grubu oluşturduk. Sonuçlarını açıklayacağız. Hedef orman yangınlarına müdahale süremizi 10 dakikaya düşürmek.

SÖNDÜRME UÇAĞI ALINACAK MI?

Asıl gücümüz orman kahramanlarımız, arasözümüz, piyadelerimiz. Yeniköy Termik Santrali'ndeki yangında ne zaman içeriye orman işçisini soktuk o zaman söndürebildik. 2002'de su atma kapasitemiz 85 tondu, 2021'de su atma kapasitemiz 154 ton. Uçakla ilgili bir satın alma süreci var.

YANAN ORMANLAR NE ZAMAN YEŞERECEK?

"Yanan alanlarda ister istemez doğal bir rejenerasyon başlıyor. Ciddi bir fidan kampanyası da başlattık. Bu yıl bitmeden 252 milyon fidanı toprakla buluşturmuş olacağız.

KURAKLIK SORUNU

Türkiye artık 5'te 1 daha az su alıyor. Yarın Su Şurası sonuçları açıklanacak.

GIDADA FAHİŞ FİYATA ÖNLEMLER

Gıda tarım fiyatlarındaki artışın genel sebeplerinde bakmakta fayda var. Kuraklığa rağmen bir arz sıkıntımız yok. Desteklerimizi artırdık. Tüm tarım ürünlerinde ciddi bir miktarsal artış var. Dünyada girdilerin artması etkili oluyor. Bazı ülkeler stok yapmaya başladı. Emtia, petrol ve navlun fiyatları çok arttı. Ülkeler tarife dışı engeller uygulamaya başladı. Bana göre gıda fiyatlarına en önemli çözüm sözleşmeli üretimdir. Türkiye'de bu konuda mevzuat altyapısında bazı eksiklikler var, bunları tamamlayabilirsek szöleşmeli üretim ile fiyat stabilitesi sağlanabilir. Merkez Bankası'nın erken uyarı çalışması var. Ciddi bir çalışma yapılmış.

ISPANAKTAN ZEHİRLENME VAKALARI

Ürünlerden numune aldık, analizleri yaptık. Ürünle ilgili bir problem yok. Ispanağın yanına yabancı otlar karışıyor. Tüketicilerimizin ıspanakla ilgili bir şüphesi olmasın."

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021, 18:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER