Vali Çetin Oktay Kaldırım 14 Mart Tıp Bayramı Sebebiyle Bir Mesaj Yayınladı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım 14 Mart Tıp Bayramı Sebebiyle Bir Mesaj Yayınladı

Vali Çetin Oktay Kaldırım mesajında;

"Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de, sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biridir. Bu nedenle hekimlik mesleği tarihin her döneminde kutsal, saygın ve onurlu bir meslek olarak görülmüştür.

Her bireyin sağlıklı bir yaşam hakkına sahip olması, gelişmiş bir toplumun en önemli unsurlarından birisidir. Vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması, insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, insanlığın ve tüm toplumların en önemli ve öncelikli sorumluluğu olmalıdır.

 “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” diyerek, dünyadaki en büyük mutluluğun sağlık olduğunu gören bir medeniyetin mensupları olarak, hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız bu bilinçle toplumun tüm bireylerinin sağlığı için fedakârca şehrimizin dört bir yanında görevlerini yerine getirmektedirler.

Özellikle son dönemlerde tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de baş gösteren Koronavirüs salgını ile her alanda büyük mücadele verirken, sağlık ordumuz da yine canla başla üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirmektedirler.

Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye çıkartılmasında, tanı ve tedavi hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesinde özellikle hekimlerimize ve tüm sağlık personellerine çok büyük sorumluluk ve görevler düşerken, her bir vatandaşımızın hayatımızın her alanını etkileyen Koronavirüs başta olmak üzere, tüm bulaşıcı hastalıklara karşı ciddi şekilde hassasiyet göstermeleri, önleyici tedbirlere ve alınan kararlara birebir riayet etmeleri hayati önem arz etmektedir. Salgının başlangıcından bu yana gece-gündüz demeden her koşulda ve şartta görev yapan, her bir vatandaşımızın hayatını değerli bilen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza tedbir alarak yardımcı olmamız çok büyük öneme haizdir.

Son yıllarda vatandaşa en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla ülkemizde sağlık alanında büyük yatırımlar yapılmış, sağlık altyapısı ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılması yolunda ciddi mesafeler alınmış ve bu alanda dünyada en iyi işleyen modellerden birisi ortaya çıkarılmıştır. Her alanda daha donanımlı ve uygun ortamlarda görev yapma imkanı bulan sağlık çalışanlarımızın da, ülkemize ve ilimize büyük bir azim ve özveriyle hizmet ettiklerine yürekten inanıyorum.

Bu vesile ile Tıp Bayramını kutladığımız bu günde, görevi başında şehit düşen ve ebediyete intikal eden sağlık çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında hizmet vermeye devam eden tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını tebrik eder, sağlıklı günler dilerim." ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2021, 09:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER