Vücudundaki eğriliği geçirdiği kazadan sonra fark etti

16 yaşındaki Aziz Koray Diş, geçirdiği bisiklet kazasının ardından vücudundaki eğriliği fark etti. 1 buçuk yıllık araştırmalardan sonra Diş'e iyi huylu kemik tümörü teşhisi konuldu.

Vücudundaki eğriliği geçirdiği kazadan sonra fark etti

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde ikamet eden Aziz Koray Diş (16), Kasım 2021’de bisikletten düştü. Kaza sonrasında hastaneye gitmeyen Diş, vücudunda oluşan yaralara bakmak için aynanın karşısına geçince vücudundaki eğriliği fark etti.

Olay sonrası hastane hastane gezen Diş’e bir türlü doğru teşhis konulamadı.

İHA’nın haberine göre; umudunu kaybetmek üzere olan genç, son olarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Doç. Dr. Alauddin Kochai’ye başvurdu.

Tüm tetkikleri yeniden yapılan 16 yaşındaki Aziz Koray Diş’e Osteoid Osteoma ismi verilen kemiğin iyi huylu tümörü teşhisi konuldu.

2 ay sonra tamamen sağlığına kavuştu

İlk tetkiklerin ardından 25 gün boyunca hastanede kalan Diş, 22’nci gün Doç. Dr. Alauddin Kochai ve ekibi tarafından ameliyata alındı.

Omuriliğindeki tümörün alınması için yapılan operasyon sonrası 2 günde ayağa kalkan Aziz Koray Diş, ameliyattan yaklaşık 2 ay sonra tamamen sağlığına kavuştu.

“Normal bel ağrısı diye pek umursamamıştım”

Aziz Koray Diş’in sosyal hayatını da etkileyecek dereceye gelen eğriliğinin tespiti sonrasında hızlıca tedavi sürecine geçildiğini belirten Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Alauddin Kochai, şu ifadeleri kullandı:

“Aziz’in bize geldiğinde ciddi bir eğriliği vardı ve bu eğriliğin kaynağı bir türlü bulunamamıştı. Burada gerekli tetkikleri yaparak bu eğriliğin iyi huylu tümör olduğunu belirledik ve buna yönelik yaptığımız cerrahi sonrasında sağlığına kavuştu ve 2 ay içerisinde tamamen sağlığına kavuştu.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER