ASKON Sakarya- ASKON İzmir’i Ağırladı

Anadolu Aslanları İzmir Şubesi 20 kişilik heyetle Sakarya’ya geldi. ASKON üyeleri iki günlüğüne bir dizi ziyaret kültür gezisi ve iş anlaşmaları gerçekleştirdi.

ASKON Sakarya- ASKON İzmir’i Ağırladı

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü ve 20 kişilik heyet Sakarya şubesine ve şehrimize ticaret ve kültürel gezi düzenledi. Ziyaret turunun ilk programı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ oldu. Ziyarette karşılıklı olarak kurumların iş dünyasına yönelik çalışmaları, gerçekleştirilen projeler, Sakarya ve İzmir’in potansiyeli ile işbirliğine yönelik istişarede bulunuldu. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ SATSO’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarına vurgu yaparak, Sakarya’nın sahip olduğu konum, potansiyel, imkanlar, üretim, ticaret, ve turizm  hakkında bilgilendirmelerde bulunarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÜLKEMİZE İSTİHDAM SAĞLAYAN, İŞ DÜNYAMIZIN HER KADEMESİYLE GURUR DUYUYORUZ

Ziyaretlerine Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ile devam eden heyet, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ve Hendek MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı’nında dahil olduğu programda buluştu. Başkan Babaoğlu toplantıda ilçesinde yapılan yatırım, istihdam ve sanayi alanındaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ülkemize istihdam sağlayan, iş dünyamızın her kademesiyle gurur duyuyoruz. İş dünyasının tüm temsilcileriyle sağladıkları katma değer ve istihdam nedeniyle işbirliği içindeyiz dedi. MHP Sakarya İl Başkanı Av. Ahmet Ziya Akar’da, “ Ülkemizin böylesine güzide iş insanlarıyla bugün burada bir araya geldiğim için çok mutluyum. Hepiniz güzel şehrimize, Hendek’imize hoş geldiniz. Dünya ile yarış halinde olan, üreten ve ülkemizi dünya ile rekabet eder hale getiren kıymetli iş insanlarımıza teşekkür ediyorum dedi. Program sonrasında ASKON İzmir ve Sakarya üyeleri Hendek OSB’de ki sektörel firma ve fabrikalara ziyaretler gerçekleştirdi.

TİCARET ŞEHRİ SAKARYA

Programın ilk gününde ASKON İzmir ve Sakarya üyeleri tanışma ve birebir iş birliği toplantısında bir araya geldi. Ev sahibi olarak Açılış konuşmasını yapan ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, İzmir’den gelen işadamı arkadaşlarımıza Sakarya’daki yatırım fırsatlarını yerinde göstererek anlatıyoruz. ASKON Sakarya ve İzmir’li işadamlarıyla bir araya gelip, ortak ne işler yapılabilir bunu değerlendireceğiz. Amacımız misafirlerimize Sakarya’nın güzelliklerini ve güvenilirliğini göstermenin yanında Sakarya’ nın yatırım yapılabilir ve yaşanabilir bir kent olduğunu göstererek şehrimize maddi manevi katkı sağlamaktır. ” dedi.

GÜCÜ; TEŞEKKÜR EDERİZ..

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, burada amacımız İzmir ve Sakarya’daki üye iş adamlarımızı bir araya getirerek ve ikili görüşmeler hazırlayarak ülkenin kalkınmasına, ülke ticaretine ve ihracatına katkı sağlamaktır” dedi. İkili iş formları ve sunumların gerçekleştirildiği programda yoğun ilgi ve bilgi paylaşımı ortaya çıktığına değinen Başkan Gücü, İş geliştirme toplantısıyla alakalı olarak bu toplantıları çok önemsiyoruz Çok verimli ve olumlu sonuçlar alınıyor diyerek Ev sahipliğinden ötürü ASKON Sakarya Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine ayrı ayrı teşekkürlerini dile getirdi.

TİCARETİN TOHUMLARINI ZİYARETLER OLUŞTURUR 

İzmir ASKON heyeti ikinci güne Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ile toplantıda buluştu. AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’in de katıldığı programda erenler ilçe tanıtımı, tanışma ve üye iş insanlarının sektörel bazda soruları ile devam etti. İl Başkanı Tever  üretim, yatırım, ihracat ve istihdam odaklı kazanımlarımızı girişimci iş adamlarımızın üretimleri ile katbekat artacağına inanıyoruz. Bu kapsamda farklı şehirlerden yatırım yapmak için gelen iş insanlarımızın yabancılık çekmeyeceklerini bilmelerini isterim dedi. Program sonunda İl Başkanı Yunus Tever ve Erenler Belediye Başkanı Kılıç, ziyaretleri için İzmir Heyetine teşekkür etti. Program devamında Göynük Akşemsettin ziyareti, Taraklı İlçesi tarihi konaklar ve çarşı gezisiyle Sakarya ziyaretini tamamladı.

İŞ ANLAŞMALARI İMZALANDI

ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz iki günlük ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede “Çok verimli bir program oldu. Ticaretin tohumlarını ziyaretler oluşturur, İzmir Şubemizde bu tohumları dikti ve üyelerimiz arasında ticaret anlaşmaları imzalandı. İzmir’den gelen misafirlerimiz şehrimizden mutlu ayrıldı. Şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER