Formula 1 Türkiye Grand Prix'si başladı

Milyonların merakla beklediği Formula 1 Türkiye Grand Prix'si başladı. İlk cepte Bottas var. Sıralama turunun en hızlısı, şampiyona lideri Lewis Hamilton, 10 sıra cezası nedeniyle 11’den start alacak. Hamilton'un rakibi Verstappen ikinci cepte.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si başladı

Dünyanın büyük bir heyecan ve merakla beklediği Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinde gözler ana yarışa çevrildi.

İstanbul Park'ta saat 15.00'te 5 kırmızı ışık söndü ve dünyanın en heyecan verici araçları zorlu mücadeleye başladı.

Türkiye Grand Prix'si, şampiyonluk için kıyasıya çekişen Lewis Hamilton ile Max Verstappen'in mücadelesine sahne oluyor. İstanbul'da geçen yıl podyumun zirvesine çıkan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu, üst üste 5, toplamda ise 8. şampiyonluğunu kazanmak için Türkiye'nin yanı sıra kalan 6 yarıştan en az kayıpla çıkmanın hesaplarını yapıyor.  Bu sezon 11 kez podyuma çıkma başarısını gösteren Red Bull'un Hollandalı pilotu Verstappen ise hem kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etme hem de Hamilton'ın serisine son veren pilot olma fırsatını iyi değerlendirmek istiyor. 

Sıralama turunun en hızlısı olan Lewis Hamilton buna karşın 10 sıra cezası nedeniyle 11’den start alacak. Takım arkadaşı Mercedes’in diğer pilotu Valtteri Bottas pole pozisyonunun sahibi oldu.

İŞTE PİLOTLARIN YARIŞA BAŞLANGIÇ POZİSYONLARI 

SÜRÜCÜLER PUAN DURUMU
1. Lewis Hamilton (Mercedes): 246,5 puan
2. Max Verstappen (Red Bull): 244,5 puan
3. Valtteri Bottas (Mercedes): 151
4. Lando Norris (McLaren): 139
5. Sergio Perez (Red Bull): 120

TAKIMLAR PUAN DURUMU
1. Mercedes: 397,5
2. Red Bull: 364,5
3. McLaren: 234
4. Ferrari: 216,5
5. Alpine: 103

100 BİN BİLET SATILDI

Intercity İstanbul Park’ta büyük heyecanın ikinci gününe motorspor severler, yağmura rağmen büyük ilgi gösterdi. Cuma günü ilk antrenman turlarındaki seanslardan daha büyük bir kalabalık İstanbul’daki heyecana yerinden tanık oldu. Sabahki ilk antrenman turundan itibaren tribünlere gelen seyircilerin yanı sıra, direkt olarak öğleden sonraki sıralama turlarına da gelmeyi tercih edenler oldu ve tribünlerdeki kalabalık öğleden sonra daha da arttı. Fanzone’larda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle de seyirciler dolu dolu zaman geçirdi. 100 bin biletin satıldığı ve bunların yaklaşık 30 bininin yurt dışından geldiği seyircilerin bugün ayrılan tüm kapasiteyi ana yarışta doldurması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER