ASKON, 12 ekonomi değerlendirme toplantısında şehrin protokolü ile bir araya geldi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 12 Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Tuna Tan tesislerinde yapıldı. ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Genel Başkan Vekili Gökhan Yavuzer, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Kahraman, ASKON Bölge Başkanları, ASKON Yönetim Kurulu Üyeleri, çevre illerden temsilciler ve üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

ASKON, 12 ekonomi değerlendirme toplantısında şehrin protokolü ile bir araya geldi

Toplantıya, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, MHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili M.Levent Bülbül, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MHP Sakarya İl Başkanı A. Ziya Akar, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özen, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Çatalbaş, Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdür Yard. Mustafa Aydın, Üretim ve Ticaret Kurulu (ÜTİK) Sakarya Şube Başkanı Özkan Pınar, Ekonomi Ticaret Derneği Şube Başkanı Şamil Dedeoğlu, Sakarya Giad Yöneticileri katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, 2019 yılında kurulan ASKON Sakarya şubesinin kurulduğu günden itibaren, gerek Sakarya gerekse ülkenin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek; Biliyoruz ki, ASKON vatan, millet cephesinde ve ideolojisi olan insanlar topluluğudur. ASKON çatısı altında bizler de bu bayrağı dalgalandırmaya gayret ediyoruz. Tumbaz, bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını da dile getirerek, sosyal sorumluluk projelerinin haricinde de ticareti geliştirme adına şehrin ve ülkenin ekonomisine değer katan çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ANADOLU’NUN GELİŞMEMİŞ İLLERİNDE YENİ YATIRIMLARA İHTİYAÇ VAR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’nin sanayide kapasite kullanım oranlarını yüzde 90’ların üzerine çıkardığını belirterek, yeni yatırımlara Anadolu’nun gelişmemiş illerinde ihtiyaç olduğunu söyledi. Aydın, ASKON’un yurt dışı temsilcilikleri, 8 binin üzerinde üyesi ve ülke ekonomisine 10 milyar doların üzerinde sağladıkları ihracat katkısı ile Türkiye’nin tüm bölgelerinde teşkilat yapısını tamamlamaya devam ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Bu yılın sonuna kadar 81 şehrimizde de teşkilatlanmamızı tamamlamış olacağız. Bayrağı devralırken yönetimimizle birlikte şöyle bir karar aldık. ASKON’u İstanbul’da oturarak yönetmeyeceğiz. Sadece Ankara temaslarıyla bu işi yürütmeyeceğiz. Herhangi bir şehrimizde o şehrin ekonomisini konuşacağız. O günden bu yana da Anadolu’nun her noktasında her ay bir şehirde olmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu sene yılsonuna kadar planlarımızı yaptık ve şehirlerimizi belirledik. Ülkemizin şehirlerindeki gelişmeleri, ülke ekonomilerine sağladıkları katma değeri ancak yerinde tespit ederek görüyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER