Başkan Babaoğlu'ndan kadın üreticilere destek

Kalayık mahallesinde girişimci kadınların kurduğu S.S.Kalayık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifiyle süt ürünleri imalatı yapan kadınlara bir destekte Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’ndan geldi. Babaoğlu’nun talimatıyla kadınların üretim yapabileceği tesisin inşasına başlanıldı.

Başkan Babaoğlu'ndan kadın üreticilere destek

KADINLAR ÜRETİYOR 
Mahallelerde sürdürdüğü alt ve üst yapı çalışmalarına ara vermeden devam Hendek Belediyesine bağlı ekipler, diğer yandan da mahallelerden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını yönlendiriyor. Bunun son örneği de mahalleli kadınların işbirliğinde Kalayık Mahallesinde hayat buluyor. Kurulan kooperatifle birlikte kadınlar evlerinde ürettikleri peynir, yağ ve benzeri süt ürünlerini satışa sunuyor. Kadınlar şimdi belediye ile birlikte hazırlanan projeyle peynir üretim tesisine kavuşacak. 


TESİS İNŞAATI BAŞLADI
S.S.Kalayık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kurulmasının ardından Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, kooperatif üyesi olan kadınların taleplerine duyarsız kalmayarak önemli bir çalışmayı başlattı. Bu doğrultuda kooperatifle birlikte kadınların süt ürünleri imalatını yapabilecekleri bir üretim tesisi yapılmaya başlandı. Yapılan ortaklaşa çalışma kapsamında 104 metrekarelik alanda projelendirme, kazı çalışması ve temel işi belediye ekipleri tarafından üstlenildi. 


POZİTİF AYRIMCILIK 
Kadınların üretime dahil olarak yaptığı çalışmayı desteklediklerini anlatan Başkan Babaoğlu, “Kadınlarımız ekonomide bende varım diyerek bir yola çıktılar. Ekonomiye sağladıkları katma değerle, ürettiklerini satarak gelir elde eden Kalayıklı kadınlarımız şimdiden örnek oldular. Kendilerini kutluyorum. Çıktıkları bu yolda bize ilettikleri makul taleplerine duyarsız kalmadık. Kadın girişimini çok önemsiyor, destekliyoruz. Kooperatife ait bir üretim tesisi inşa ediliyor. İnşa sürecinde destek vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2021, 14:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER