Büyükşehir bin kişiye sofra kurdu: "Ramazan kardeşlik, paylaşmak, beraberliktir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, belediye tarafından öğrenciler için açılan bin kişilik iftar çadırında ilk iftarı gençlerle yaptı. Her milletten, renkten öğrencilerin ve Sakaryalı yüzlerce gencin bulunduğu çadırda yemekler paylaşıldı, oruçlar dualarla açıldı. Yüce, "Bugün burada kardeşlerimizle aynı sofrada iftar yapmak büyük bir mutluluktur. Ramazan kardeşliktir, paylaşmaktır, birlik ve beraberliktir. Rabbim hayırlı eylesin" dedi.

Büyükşehir bin kişiye sofra kurdu: "Ramazan kardeşlik, paylaşmak, beraberliktir"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan'da verdiği sosyal hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin elinden tutan Büyükşehir Belediyesi son olarak bu Ramazan'da bin kişilik bir iftar çadırı kurdu. Sakarya Üniversitesi(SAÜ) içinde kurulan tam donanımlı çadırda ilk iftara Başkan Ekrem Yüce de eşlik etti. Başkan Yüce, alana girdiğinde öğrencilerin sevgi seliyle karşılaştı. Sakaryalı, ülke genelinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce öğrenci, verilen hizmet sebebiyle Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Yüce'ye teşekkür etti. İftara SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Türkiye Diyanet Vakfı yöneticileri ve Büyükşehir bürokratları da katıldı. Öğrencilerle sohbet eden, onların sorularını yanıtlayan Başkan Yüce, iftar saatinde yapılan duanın ardından gençlerle birlikte oruç açtı. Teravih namazını Kampüs Camii'nde kılan Yüce, namaza akıtılan çocuklara hediye dağıttı.

"Büyükşehir'in sofrası bereketlidir"
Burada konuşan Yüce, "Bizleri bir Ramazan-ı şerife daha kavuşturan Allah'ımıza hamdolsun. Bu mübarek ayın tadı birlik ve beraberlikle daha anlamlı gençler. Ramazan biliyorsunuz kardeşliktir, paylaşmaktır, bir arada olmaktır. Kimsesize, ihtiyacı olana el uzatmaktır. Mazlumların yüzlerinde bir tebessümdür, kötülüklerin hapsolduğu, iyiliklerle güzelleşen bir aydır Ramazan. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazanı şerifiniz mübarek olsun. Büyükşehir'in sofrası bereketlidir. Aşevimizde yemeklerimiz pişiyor burada sofralarımız kuruluyor, gelme durumu olmayanların kapısına kadar götürüyoruz. Hizmetimizi bin kişilik bu çadırla büyüttük, elimizden geldiğince daha fazla kişiye ulaşmaya gayret edeceğiz. Bu sofrayı sizlerle paylaşmak, birlikte oruç açmak büyük bir mutluluktur. Allah dualarımızı kabul etsin" diye konuştu.

600 kişiye ulaşan yemek, her gün iftar hizmeti
Büyükşehir Belediyesi, açılan iftar çadırının yanı sıra kurulan Aşevi'nde her gün yemek pişiriyor, 600 kişiye sıcak aş ulaştırıyor. Ekipler hazırlanan yemekleri yardıma muhtaçların evlerine kadar ulaştırıyor. Ayrıca Aşevi içinde her gün 100 kişilik iftar sofrası kuruluyor ve yemek imkânı olmayan vatandaşlar orucunu bu sofrada açıyor. Sosyal Market'te ve Sevgi Mağazası'nda Ramazan ayı boyunca belirlenen ihtiyaç sahipleri alışverişlerini yapabiliyor. Yine aynı şekilde durumu olmadığı araştırılarak tespit edilen 2 bin kişinin 'sosyal kart' hesabına her ayın belirli gününde yardım ücretleri yatırılıyor. Büyükşehir ile kıyafet ve gıda yardımı sürerken, yüzlerce çocuk bayramı yeni giysileri ve kıyafetleriyle geçirecek. Başkan Yüce'nin talimatıyla sosyal hizmet konusunda her gün yeni uygulama ve projeler hayata geçiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER