Sahte içkiden 13 ilde 46 kişi hayatını kaybetti

Hafta başından bu yana 13 ilde 46 can kaybı yaşandı.

Sahte içkiden 13 ilde 46 kişi hayatını kaybetti

Yılbaşı yaklaşırken sahte içki üretenlere yönelik operasyonlar artırılsa da, acı haberler gelmeye devam ediyor.

SAHTE İÇKİ 46 CAN ALDI

Şu ana kadar İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Yalova, Erzincan, Aksaray, Mersin, Kocaeli, Zonguldak gibi birçok ilde 46 kişi hayatını kaybetti.

SADECE İSTANBUL'DA 22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

En fazla ölüm ise İstanbul’da yaşandı. İstanbul Valiliği, 11'i yabancı 22 kişinin öldüğünü, hastanede tedavi gören 5'i yabancı, 16 kişinin ise hayati tehlikelerinin devam ettiğini açıkladı. İstanbul’u 4’er ölümle Gaziantep, Sivas ve Kahramanmaraş takip etti.

SAKARYA'DA 855 LİTRE EL YAPIMI İÇKİ ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen operasyonların raporunda 855 litre el yapımı içki, 1 kaçak otomobil, 10 litre etil alkol, 4 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 bin lira sahte banknot ve 1 adet sahte polis kimliği ele geçirildiği bildirilmişti.

81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Yaşanan zehirlenme vakalarının ardından güvenlik güçleri, yurt genelinde sahte ve kaçak içkiye yönelik denetimlerini arttırdı, operasyonlar düzenledi.

İçki imal edilen kaçak imalathaneler ile sahte içki ve etil alkol satışı yapılan adreslere baskınlar yapıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince önceki gün 81 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, 84 bin 467 litre, 3 bin 443 şişe sahte ve kaçak içki ele geçirildi. Operasyonda 85 kişi de gözaltına alındı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2021, 10:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER