7 yıldır uzay boşluğunda dolaşan roket kontrolsüz bir şekilde Ay'a düşecek!

2015'te fırlatıldıktan sonra yakıtı bittiği için Dünya'ya dönemeyen Falcon 9 tipi bir roketin Mart ayında kontrolsüz şekilde Ay'a düşeceği bildirildi.

7 yıldır uzay boşluğunda dolaşan roket kontrolsüz bir şekilde Ay'a düşecek!

SpaceX'in 2015 yılında uzaya gönderdiği Falcon 9 tipi bir roketin kısa süre içerisinde Ay'a düşeceği açıklandı. 2015 yılında fırlatılan Falcon 9 roketi görevini tamamlamış ancak yeterli yakıtı olmadığı için Dünya'ya dönememişti. Roket 7 yıldır uzay boşluğunda kontrolsüz şekilde hareket ediyordu.

BBC'ye konuşan uzay bilimci Jonathan McDowell, bunun kontrolsüz bir roketin Ay'a düşeceği ilk çarpışma olacağını ancak çarpışma sonucu küçük etkiler gözlenebileceğini söyledi. Uzaya hava durumu uydusu fırlatma görevini başarıyla tamamlayan roketin, 2015'ten bu yana terk edilmiş bir şekilde uzayda hareket ettiği ve Dünya, Ay ve Güneş'in yerçekimsel kuvvetinin roketin yönünü belirlediği ifade edildi.

''50 BÜYÜK OBJEYİ UZAYDA KAYBETTİK''

McDowell, "On yıllar boyunca belki 50 büyük objenin uzayda izini kaybettik. Bu çarpışma daha önce de gerçekleşmiş olabilir ancak sadece fark etmedik. Bu teyit edilebilen ilk vaka" ifadelerini kullandı. 4 Mart'ta gerçekleşmesi beklenen çarpışmanın Ay'ın yüzeyinde küçük bir krater oluşturacağı düşünülüyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022, 15:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER