Çin'den tepki çeken karar! Apple Store'dan Kuran ve İncil uygulamalarını kaldırdılar

Kur'an-ı Kerim ve İncil okuma ve dinleme uygulamalarının yapımcıları, uygulamalarının Çin hükümetinin talebi üzerine ülkedeki Apple Store'dan kaldırıldığını duyurdu. Yapımcılar bu kaldırılmanın nedeniyle alakalı olarak hükümetten daha fazla bilgi talep ederken, ABD'li Apple şirketinden de konuya dair bir açıklama yapılmadı. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi ise şirketi, Çin'in Müslümanlara ve diğer din mensuplarına yönelik "zulmüne yardım etmek"le suçladı.

Çin'den tepki çeken karar! Apple Store'dan Kuran ve İncil uygulamalarını kaldırdılar

Amazon'un sesli kitap hizmeti Audible ile İslam ve Hristiyanlığın kutsal kitaplarını okumak için kullanılan bazı telefon uygulamaları, Çin anakarasındaki Apple Store'dan kaldırıldı. Audible, bugün yaptığı açıklama ile uygulamanın "izin gereklilikleri" nedeniyle geçen ay Çin anakarasındaki Apple Store'dan kaldırıldığını bildirdi.

ÇİN HÜKÜMETİNİN TALEBİ ÜZERİNE KURAN UYGULAMASI KALDIRILDI

Kur'an-ı Kerim ve İncil okuma ve dinleme uygulamalarının yapımcıları, uygulamalarının hükümetin talebi üzerine Apple'ın Çin merkezli mağazasından kaldırıldığını açıklarken, ABD'li şirketten ise henüz açıklama yapılmadı.

"Quran Majeed" uygulamasını yapan Pakistan Veri Yönetim Hizmetlerinden yapılan açıklamada, Çinli yetkililerden konuya ilişkin daha fazla bilgi bekledikleri belirtildi. Karaçi merkezli şirketin uygulamasının Çin'de yaklaşık 1 milyon ve dünya çapında yaklaşık 40 milyon kullanıcısı bulunuyor.

İNCİL UYGULAMASI DA KALDIRILDI

Ayrıca, bir İncil uygulamasının yapımcısı da özel izne ihtiyaç duyulduğu nedeniyle uygulamasını Çin'deki Apple mağazasından kaldırdığını söyledi. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nden (CAIR) yapılan açıklamada Apple şirketi, Çin'in Müslümanlara ve diğer din mensuplarına yönelik "zulmüne yardım etmek"le suçlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER