Dünya, Sakarya'da üretimine başlanacak olan Dairesel Motor ile tanışacak!

BİMUD öncülüğünde, dünyada eşi benzeri olmayan Dairesel Motor’un mucidi Giresun üniversitesi akademisyeni aynı zamanda BİMUD üyesi Fatih Burçin Güraslan ile BİMUD Otomotiv Bilim Kurulu Başkanı İhsan Boya mutabakata vararak Türkiye’nin zincirlerinden kurtulmasını sağlayacak motorun Sakarya da üretilmesi için düğmeye bastı. Bu proje ile Ünlü Şair - Yazar Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sakarya Türküsü' mısralarını seslendiren Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "Yüz üstü çok süründün, Ayağa kalk Sakarya'’ dan yola çıkılarak, Sakarya üreteceği yerli motoru ile sadece Sakarya'yı değil, Türkiye'yi de Dünya'yı da yerinden oynatacak bir konuma getirecek.

Dünya, Sakarya'da üretimine başlanacak olan Dairesel Motor ile tanışacak!

DÜNYA BU MASADAN TİTREYECEK

Sakarya’da bir araya gelen BİMUD Başkanı Yusuf Uygur, BİMUD Otomotiv Bilim Kurulu Başkanı İhsan Boya ve Giresun Üniversitesinde akademisyen olan Dairesel Motor’un mucidi Fatih Burçin Güraslan; dünyanın ilk kez tanışacağı Dairesel motoru Sakarya’da üretmek için masaya oturdu ve çalışmalara başladı.

BU PROJEYLE “DÖNÜŞ” MUHTEŞEM OLACAK

Kuruldukları ilk günden bu yana hedeflerinin “Dünya” olduğunu belirten ve ‘Vatan’a Millet’e hizmet’ diyerek bu yola baş koyan BİMUD Genel Başkanı Yusuf Uygur “Türklerin uyanması lazım.” dedi. Başkan Uygur açıklamasının devamında konuyla ilgili şunlara değindi; “BİMUD olarak bilimle öne çıkan şehirlerimiz var fakat Sakarya’nın en büyük ayrıcalığı BİMUD’un genel merkezinin Sakarya’da olması. Bizler akademisyenlerimizle, hocalarımızla, esnaflarımızla, işadamlarımızla çok büyük bir ekip oluşturduk. Bunun da meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Bugün de Otomotiv Bilim Kurulu Başkanımız İhsan Boya ve Silindir Motor’un sahibi fatih Burçin Güraslan hocamızla buluştuk. Otomotiv Bilim Kurulu Başkanımız İhsan Boya ve Fatih hocamız istişarelerini sürdürüyorlar. Büyük bir işbirliğine girerek inşallah Türkiye’de olmayan, ülkemizin henüz ne yazık ki üretemediği motoru dünyada eşi benzeri bulunmayacak şekilde ülkemizin hizmetine sunacağız. Sakarya’nın da ülkemizin de kırılış noktası bu motor olacak. İddia ediyoruz; Sakarya sadece bilimin şehri olmayacak aynı zamanda tüm dünyanın da gıpta ettiği bir bilim merkezi haline gelecek. Sakarya’mızın kalkınması içşn gece gündüz çalışan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce'nin bu projeye destek vereceğine inancımız tamdır.” dedi.

BİLİM VE SANAYİ ATEŞİ SAKARYA’DA ALEVLENİYOR

Sakarya’nın otomotiv beyni, kendini geliştirme konusunda dur durak bilmeyen BİMUD Otomotiv Bilim Kurulu Başkanı “Adaotogarage” sahibi İhsan Boya ise bu projenin sadece Sakarya ve Türkiye için değil Dünya için de bir dönüm noktası olacağını, bilime ve teknolojiye dair bazı dengelerin Sakarya üzerinden değişeceği için mutlu olduklarını ifade ederek “Sakarya hem bilimin hem sanayinin merkezi. Bizler işin duayen isimlerini bir araya getiriyoruz. Mikroçip uzmanımız Mehmet İmrak, silindir motor mucidimiz Fatih Burçin Güraslan ve kum mucidimiz Hasan kum ile birlikte sahaya çıkıyoruz. Allah’ın izniyle projelerimizi her geçen gün geliştiriyoruz. Sakarya da bu bağlamda bilimin ve sanayinin fitilinin ateşlendiği yer oluyor. Bizler bu işin altından kalkacağımızı düşünüyoruz. Bimud genel merkezi olarak hem şehrimizi hem de ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. İleri ki dönemlerde de şuan yetiştirdiğimiz gençlerle daha büyük ve farklı projelerle inşallah her alanda olacağız.” dedi.

DÜNYAYA AÇILIYORUZ

Giresun Üniversitesi’nde akademisyen olan ve Dairesel Motor mucidi olarak yakın zamanda dünyaya adını duyuracağı tahmin edilen Fatih Burçin Güraslan, bütün dünyanın Türk’ün adımlarının sesini duyacağı bu projede yer almaktan heyecan ve mutluluk duyduğunu belirtti. Fatih Burçin Güraslan sözlerine şöyle devam etti; “İnşallah tasarladığım dairesel motoru Sakarya’da birlikte üreteceğiz. İnanıyorum ki bu projeyle birlikte ülkemiz artık dış ülkelere bağımlı olmayacak aksine diğer ülkeler bize bağımlı hale gelecek. Alışılagelmiş motorlardan farklı bir motor ortaya çıkacak. Hedefimiz üretime Sakarya’da başlayıp ülkemizle sınırlı bırakmamak ve tüm dünyaya açılmak.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER