Whatsapp'tan yeni özellik geliyor

Çoğunlukla yazılı mesaj özelliği ile kullanılan WhatsApp'ta bazen sesli mesajlar da tercih edilebiliyor. Uzun bir sesli mesajın çile olmaktan başka bir şeye yaramadığını fark eden WhatsApp duruma el attı. Alınan bilgilere göre WhatsApp uzun ve sıkıcı olan sesli mesajları dinlemeyi kolaylaştıracak bir özellik geliştirdi.

Whatsapp'tan yeni özellik geliyor

Meta çatısı altında yer alan popüler mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp sesli mesajları daha kullanılabilir hale getirmek için kolları sıvadı. Uzun ve sıkıcı hale gelen sesli mesajlara hayat kurtaran bir yenilik getirmeye hazırlanan WhatsApp bu özelliği beta sürümünde test etmeye başladı.

WHATSAPP SESLİ MESAJLAR ARKA PLANDA DİNLENEBİLECEK

WhatsApp'tan gönderilen sesli mesajların uygulamanın arka planında çalabildiği bir beta sürümü deneniyor. Elde edilen raporlara göre bu özellik ilk tartışmaya sunulduğu zaman, sesli mesajların hızlandırılmasının da konuşulduğu 2021 Nisan ayıydı. Aynı yılın eylül ayında da uygulama, mesajları göndermeden önce önizleme imkanı tanıdı.

XDA Developers tarafından hazırlanan bir rapora göre WhatsApp beta sürümü bilgileri paylaşan WABetaInfo, en güncel Android beta sürümü olan 2.22.3.1'in artık bir kullanıcının arka planda sesli mesajları dinlemesine izin vereceğini açıkladı. Kullanıcılar, uygulamanın hemen üst kısmında sesli mesaj oynatıcısını ve onun altında Sohbetler, Durum ve Aramalar çubuğunu görecekler.

Bu sesli mesaj oynatıcısı, devam ettirmek, duraklatmak ve kapatmak için bulunan araçların yanında ilerletme çubuğuna da sahip. Uygulamadan çıkıp başka bir uygulamaya girildiğinde de oynatıcının çalışmaya devam ettiği söyleniyor.

Bu özellik henüz beta test aşamasında olduğu için iOS ve Android gibi platformlara ne zaman geleceğini şimdiden söylemek mümkün değil. Ancak yakın bir tarihte yayınlanması muhtemel görünüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER