11 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

Batuhan Gülşah ile dünya basınından kesitler: "İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: ABD'den Çin'e, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya dünya medyasının gündemi hafta içi 5 gün boyunca sadece sitemize özel olarak sizlere ulaşıyor!"

11 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

The Wall Street Journal

Başlık: Yüzde 6,2’lik enflasyon artışı son 31 yılın rekoru

Altbaşlık: Israrcı bir şekilde bastıran arz ve tüketici talebi, tüketim mallarında geniş bir fiyat artışına yol açtı.

The New York Times

Başlık: Artan enflasyon, Washington’da ortamı kızıştırıyor

Altbaşlık: Ekim ayında enflasyon yüzde 6,2 olarak belirlendi. Bu oran 1991’den sonra yani üç on yılın ardından ortaya çıkan en yüksek enflasyon oldu.

The Washington Post

Başlık: Kederin eşitsiz yükü

Altbaşlık: Sağşık hizmetlerine erişimde sorun yaşayan Alaska yerlilerinin koronavirüs kayıpları, yaşadıkları yoksunluk travmasına ışık tutuyor.


İNGİLTERE

Financial Times

Başlık: ABD’de tüketim fiyatları son üç on yılın en yüksek hızla artışını gösterdi

Altbaşlık: Başkan Joe Biden, Ekim ayında yüzde 6.2 artış gösteren enflasyonun birinci öncelikleri olduğunu söyledi. Merkez Bankası’nın harekete geçmesi yönündeki beklentiler büyüyor. 

The Guardian

Başlık: Milletvekili Geoffrey Cox ikinci işinden en faz 6 milyon pound kazandı

Altbaşlık: 2005 yılında parlamentoya giren Muhafazakar Parti milletvekili Geoffrey Cox’un hızlı şekilde tırmanışa geçen geliri soru işaretleri doğuruyor. İkinci meslek olarak avukatlık yapan Cox, Parlamento’da olmadığı için çok sayıda oylamaya katılamamasıyla da biliniyor.

The Independent

Başlık: Başbakan, “İklimi kurtarmak için direksiyonun başına geçin” diye seslendi

Altbaşlık: Glasgow’da devam eden İklim Zirvesi’nde konuşan Boris Johnson, dünya liderlerine seslendi. Müzakere takımları oluşturup diğer ülkelerle yapılacak müzekerelere liderlik etmelerini ve alarm zilleri çalan küresel ısınmaya karşı harekete geçmeleri çağrısı yaptı.


ALMANYA

Frankfurter Allgemeine

Başlık: Borrell: Avrupa kuluçkada daha fazla kalamaz

Altbaşlık: Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Avrupa Birliği ordusunun kurulmasının acil olduğunu sölyedi. “Artan bir şekilde düşmanca olan dünya, daha hızlı hareket edip sonuca ulaşabilmek için ordumuzun olmasını bize mecbur kılıyor. Avrupa, başkaları tarafından şekillendirilen bir dünyada ziyaretçi statüsünde olamaz” diye konuştu.

Süddeutsche Zeitung

Başlık: Merkel Putin’den yardım istedi

Altbaşlık: Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. “Polonya sınırının Belarus tarafında 4 binden fazla düzensiz sığınmacı bekliyor. Mültecilerin malzeme olarak kullanılması insani değil ve kabul edilemez” diyen Merkel, Minsk rejimine etki etmesi için Putin’den yardım istedi.


FRANSA

Le Figaro

Başlık: Özgürlüğün kurtarıcılarından Germain’e destansı tören

Altbaşlık: İkinci Dünya Savaşı’nda Naziler’e karşı savaşan asker ve siyasetçi Hubert Germain, 101 yaşında hayatını kaybetti. Savaş kahramanı için düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da katılacak.


YUNANİSTAN

Estia

Başlık: Avrupa’nın sınırlarını biz koruyoruz ancak Türkiye sınırındaki duvar için Avrupa Komisyonu para vermiyor!

Altbaşlık: Avrupa Konseyi ile Avrupa Komisyonu arasında, Türkiye sınırına ördüğümüz duvarı finanse etme konusunda tartışma sürüyor.


İRAN

Tehran Times

Başlık: İsrail’in Arap müttefikleri Etiyopya’dan ders almalı

Altbaşlık: Yerel milislerin desteklediği Etiyopya ordusu ve isyancı Tigray Halk Kurutuluş Cephesi arasındaki çatışmalar Etiyopya’yı kaosa sürüklüyor. Abiy Ahmed hükümeti, İsrail’e koşarak kendisini kurtarması talebinde bulundu. İsrail çatışmalara taraf olmayınca da Tel Aviv ile ilişkileri gerildi. Bu da İsrail’in güvenilmezliğini yine gözler önüne serdi.


İSRAİL

Jerusalem Post

Başlık: Birleşik Arap Emirlikleri’nin Suriye açılımı, bölgede önemli güç değişimi doğurur mu?

Altbaşlık: ABD’nin Çin’e odaklanarak Ortadoğu’daki gelişmeleri arka plandan takip etmesi, diğer ülkelerin dizginleri eline alarak neler yapabileceklerini görmelerini sağlıyor. Suriye’de halihazırda Rusya, Türkiye ve İran etkin şekilde varlık gösteriyor.


ÇİN

Shangai Daily

Başlık: Çin, ABD heyetinin Tayvan’ı ziyaret ettiği için öfkeli

Altbaşlık: ABD’nin Ada’daki de facto büyükelçiliği niteliğindeki Tayvan Amerikan Enstitüsü tarafından Tayvanlı heyete yapılan ziyarete Çin’den sert tepki geldi. Pekin, “Tayvan bizim toprağımızdır. Gerekirse şiddet kullanmak zorunda kalırız” açıklamasını yaptı.


JAPONYA

The Japan Times

Başlık: Elektrikli otomobile geçişte şirketler ve ülkeler sahada

Altbaşlık: Teminatı veren otomobil şirketleri arasında henüz Toyota ve Nissan bulunmuyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2021, 18:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER