Erdoğan Yunanistan’ı, füzeyle vurmakla tehdit etti.

Komşu Yunanistan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası adeta alarma geçmiş durumda. Kısa sürede ülkenin bir numaralı gündemi olan Tayfun Atina'da panik havası estirirken Yunan basını bu gelişmeyi skandal bir manşet ile okurlarına duyurdu.

Erdoğan Yunanistan’ı, füzeyle vurmakla tehdit etti.

Atina yaptığı açıklamalar ile Ege'deki tansiyonu artırmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da paniğe neden oldu.

Erdoğan, 'F-16'ın mühimmatını biz yapıyoruz. İHA'ların SİHA'ların mühimmatını yapıyoruz. Bu üretim Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun Füzesi Atina'yı vuracak' diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii' ifadeleri ile Atina'yı uyarmıştı.

Erdoğan'ın açıklamaları Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan To Vima gazetesi skandal bir başlık ile okurlarının karşısına çıktı.

Gözden Kaçmasın

Yunanistan bu skandal ile çalkanıyor... Ve AB Eva Kaili için kararını verdi

Gazete 'Erdoğan kontrolden çıktı' başlıklı haberinde, Erdoğan'ın sadece Yunanistan'ı değil ABD'yi de hedef aldığı iddiasına yer verdi.

Haberde Erdoğan'ın Yunanistan'ın adaları ABD silahları ile donatmasına Türkiye'nin izin vermeyeceğini belirttiğinin altı çizildi.

Ta Nea gazetesi ise Erdoğan'ın sözleri için 'kışkırtıcı söylem' benzetmesi yaptı. Daha önce Türkiye'ye yönelik asılsız iddialara yer veren gazete haberde şu ifadeleri kullandı;

Türkiye'nin ilk 'kısa menzilli balistik füzesi' Tayfun'un menzili 561 kilometre olarak açıklandı.

'Ege adalarının askerden arındırılması konusunu gündeme getiren Türkiye Cumhurbaşkanı, Tayfun tehdidini bir kez daha gündeme getirdi.'

Kathimerini gazetesi ise 'Erdoğan, Yunanistan'ı füze saldırısıyla tehdit etti' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 'Erdoğan bu kez Yunanistan'ı, özellikle de başkent Atina'yı füzeyle vurmakla tehdit etti' denildi.

Gözden Kaçmasın

KRİZ MİÇOTAKİS'İN AÇIKLAMALARI İLE BAŞLADI

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD'deki açıklaması sonrası gerilmişti.

Miçotakis, adını vermeden Türkiye’yi kastederek 'Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum' demişti.

Miçotakis, bu sözleriyle dolaylı olarak Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER