15 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

Batuhan Gülşah ile dünya basınından kesitler: "İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: ABD'den Çin'e, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya dünya medyasının gündemi hafta içi 5 gün boyunca sadece sitemize özel olarak sizlere ulaşıyor!"

15 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

The Wall Street Journal

Başlık: Enflasyon kâr marjlarını daha da yükseltiyor

Altbaşlık: Şirketler, artan maliyetlerini fazlasıyla çıkarmak için fiyat artırma yolunda, yüksek enflasyon gibi ele nadir geçen bir fırsat buldu.

The New York Times

Başlık: Enflasyon dünya çapında artıyor

Altbaşlık: Enerji ve yiyecek fiyatları dünyanın her yerinde keskin bir şekilde artıyor. Pandemi de olduğu gibi dururken, tedarik zinciri dünya çapında sorunlu.

The Washington Post

Başlık: Ortalarda gözükmeyen ABD, Glasgow’da sahneye çıktı

Altbaşlık: Son dönemde küresel meselelerde Çin ve Rusya’nın artan etkisine karşın geri planda kalmayı tercih eden ABD, Glasgow’da düzenlenen İklim Zirvesi’nde geri döndü.


İNGİLTERE

Financial Times

Başlık: Sulandırılan iklim anlaşması karşısında eleştiri kervanına iş dünyası da katıldı

Altbaşlık: Fosil yakıt kullanım azaltılması talimatı yumuşatıldı. Çin ve Hindistan eleştirileri oklarının hedefinde. Anlaşma her şeye rağmen hoşgörüyle karşılandı.

The Guardian

Başlık: İklim anlaşmasını sulandıran Çin ve Hindistan’a öfke

Altbaşlık: Kömür enerjisine son derece bağımlı iki dev Çin ve Hindistan, kömürün sanayide kullanımının kademeli olarak durdurulması yönünde İklim Zirvesi’nde ortaya konan anlaşmaya imza atmadı. Bu durum bu iki ülkeye küresel çapta öfke doğurdu.

The Independent

Başlık: Başbakan Johnson, ters tepen iklim anlaşmasını savundu

Altbaşlık: Başbakan, hayalkırıklığını kabul etse de anlaşmanın oyunun kurallarını değiştirecek nitelikte olduğunu öne sürdü. Kömür enerjisinin kullanımının ortadan kalkmamasına karşın kullanımının halihazırdaki anlaşmada da oldukça azalacağına dikkat çekti.


ALMANYA

Frankfurter Allgemeine

Başlık: Mülteciler sınırdan geçiyor

Altbaşlık: Belarus-Polonya sınırında binlerce mülteci dondurucu soğuklarda beklemeye devam ediyor. Polonya polisi, 50 kadar mültecinin bir yolunu bularak sınırı geçtiğini duyurdu. Olayla ilgili olarak şimdiye kadar 22 Iraklı düzensiz göçmen yakalandı.

Süddeutsche Zeitung

Başlık: ‘İş asıl şimdi başlıyor’

Altbaşlık: İklim Zirvesi’nde sözler verildi, imzalar atıldı. Ancak Sosyal Demokrat Parti parlamento sözcüsü Matthias Miersch, “Asıl iş şimdi başlıyor” diye konuştu.


FRANSA

Le Figaro

Başlık: Küresel ısınma, İklim Zirvesi anlaşması neyi değiştirecek?

Altbaşlık: Dünyada sanayi alanındaki en önemli ülkelerin iki hafta kadar mesai harcadığı, Glasgow’da düzenlenen İklim Zirvesi’nde, yüzyıl sonunda 1,5 derecelik ortalama ısı artışını engellemek için anlaşmalara imza atıldı.


YUNANİSTAN

Estia

Başlık: Trakya’nın kalkınması için Bulgaristan ve Türkiye ile işbirliği

Altbaşlık: Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’de sınırları olan Trakya bölgesinde yaşayan azınlıkların kültürel özelliklerini muhafaza etmesi ve bölgede ekonomik kalkınmayı hızlandırmak amacı güden devlet, bölgede Türkçe dilinde eğilim veren okullar açma, Osmanlı turizmi, müftülerin devlet tarafından atanmasının durdurulması gibi yeni açılımları hedefliyor. Bu kapsamda Bulgaristan ile de işbirliği yapılması planlanıyor.


İRAN

Tehran Times

Başlık: İran-Türkiye yakın işbirliği her iki taraf için de faydalı

Altbaşlık: Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İran’da İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahian ile bir araya gelecek. Görüşmeden iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da artması kararının çıkması bekleniyor.


İSRAİL

Jerusalem Post

Başlık: Türkiye, İstanbul’da hapisteki çifti İsrail heyetinin ziyaret etmesine izin vermedi.

Altbaşlık: Başbakan Naftali Bennett, “Masum vatandaşlarımızı eve döndürmek için her şeyi yapıyoruz” dedi. İsrail, Türkiye'de tutuklanan iki vatandaşının ajan olduğuna yönelik iddiaları yalanladı. İsrail hükümeti, Erdoğan'ın Üsküdar'daki konutunun fotoğrafını çektiği belirtilen çiftin serbest bırakılması için devreye girdi.


ÇİN

Shangai Daily

Başlık: İklim Zirvesi anlaşmasına imza atıldı

Altbaşlık: Birleşmiş Milletler öncülüğünde Glasgow’da gerçekleştirilen zirvede fosil yakıtların kullanımının kademeli olarak sonlandırılması yönünde anlaşmaya imza atıldı. Anlaşma, yüzyıl sonunda yaşanması beklenen, dünyanın küresel çapta 1,5 derece ısınması sonucunun önüne geçmeyi planlıyor. Çin ve ABD, iklim değişikliğiyle mücadelede daha etkili adımları 2020’li yıllardan itibaren atmaya başlamak için anlaştı.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2021, 09:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER