17 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

Batuhan Gülşah ile dünya basınından kesitler: "İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: ABD'den Çin'e, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya dünya medyasının gündemi hafta içi 5 gün boyunca sadece sitemize özel olarak sizlere ulaşıyor!"

17 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

The Wall Street Journal

Başlık: Şiiler 20 yıl süren katliamların ardınan Taliban hakimiyetini temkinli olarak kabul ediyorlar.

Altbaşlık: 2001’de Şiileri toplu bir şekilde katleden Taliban rejimi yeniden iktidarda. Ancak Şiiler, kötü geçmişi hatırlıyor, Taliban hakimiyetini temkinli bir şekilde kabul ediyorlar.

The New York Times

Başlık: Mülteciler AB sınırları kapısında, öfke ve tükenen seçenekler

Altbaşlık: On binlerce mülteci, Belarus-Polonya sınırına toplanırken, içlerinden Polonya’ya geçerek Avrupa Birliği topraklarına girenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Avrupa, ne yapacağını bilmez bir şekilde yeni bir krize sürükleniyor.


İNGİLTERE

The Guardian

Başlık: Prens Andrew’in 1.5 milyon poundluk kiralama bedeli tartışma yarattı

Altbaşlık: Prens Andrew’in uçuk rakamlardaki kiralama bedelinin nereden ve nasıl karşılandığı araştırılıyor.

The Herald

Başlık: Aşı pasaportları önümüzdeki ay genişletilebilir

Altbaşlık: Aşı pasaportuyla toplu alanlara girilebilirken, önümüzdeki ay planlanan genişleme programına göre sinema ve tiyatrolar da listeye eklenebilir.


ALMANYA

Frankfurter Allgemeine

Başlık: Koalisyon hükümeti haftaya kurulabilir

Altbaşlık: Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberaller’den oluşacak yeni hükümetin kurulması, önümüzdeki hafta sonuna kadar nihayete erebilir. Tarafların sözcüleri, hükümet şekillendirme görüşmelerinin son derece tatmin edici olduğunu dile getirdi.

Süddeutsche Zeitung

Başlık: Çocuk sporları tehlikede

Altbaşlık: Koronavirüs salgını etkisini artırmaya başlarken, çocuklara yönelik sınırlamaların nasıl olacağı merak ediliyor. Yetişme çağındaki çocukların düzenli spor faaliyetlerini askıya almanın çok ciddi sonuçları olacağından, sürecin nasıl işleyeceği merak konusu.


FRANSA

Le Figaro

Başlık: Rus füzeleri uzayı kirletiyor

Altbaşlık: Rusya’nın uzaya ön prosedür olmadan denetimsiz bir şekilde yolladığı füzeler, uzayı hızla kirletiyor.    ,

Le Monde

Başlık: Mülteciler: Sınırdalar, tansiyon yükseliyor

Altbaşlık: 2015’teki sınır krizi yeniden yaşanmak üzere. Belarus’tan Polonya’ya geçerek Avrupa Birliği’ne girmek isteyen mülteciler, Avrupa’yı gerdi.


YUNANİSTAN

Estia

Başlık: Trakya’nın kalkınması için Bulgaristan ve Türkiye ile işbirliği

Altbaşlık: Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’de sınırları olan Trakya bölgesinde yaşayan azınlıkların kültürel özelliklerini muhafaza etmesi ve bölgede ekonomik kalkınmayı hızlandırmak amacı güden devlet, bölgede Türkçe dilinde eğilim veren okullar açma, Osmanlı turizmi, müftülerin devlet tarafından atanmasının durdurulması gibi yeni açılımları hedefliyor. Bu kapsamda Bulgaristan ile de işbirliği yapılması planlanıyor.


İRAN

Tehran Times

Başlık: Iran ve Rusya’nın işbirliği artıyor

Altbaşlık: Batı’nın yaptırım kararlarına karşı İran ve Rusya’nın işbirliği artacak. Ortak askeri çalışmalar ve ticarette yeni açılımlar yapılacak.


İSRAİL

Jerusalem Post

Başlık: Türk Bakanın İsrailli çifti ajan diye nitelemesi, İsrail’de hoşnutsuzluk yarattı

Altbaşlık: Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İsrailli çifti ajan diye niteledi. Masum çifte ajan yaftasının yapıştırılması ülkede hoşnutsuzluk doğurdu.


ÇİN

Shanghai Daily

Başlık: Xi Jinping, Biden ile stratejik bir görüşme yaptı.

Altbaşlık: Çin lideri Jinping ve ABD Başkanı Biden, okyanus ticareti ve iki ülkenin siyasi ilişkilerini daha yapıcı bir hale getirmek için telefonla görüştü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER