18 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

Batuhan Gülşah ile dünya basınından kesitler: "İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: ABD'den Çin'e, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya dünya medyasının gündemi hafta içi 5 gün boyunca sadece sitemize özel olarak sizlere ulaşıyor!"

18 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

The Wall Street Journal

Başlık: Yıllık uyuşturucu ölümleri 100 bin kişiyi geçerek rekor kırdı

Altbaşlık: ABD’de geçtiğimiz yıl yüksek dozda uyuşturucu kullanımından ölen kişi sayısı 100 bini geçti. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 29 artış gösterdi.


İNGİLTERE

Financial Times

Başlık: Biden, potansiyel olarak yasadışı faaliyetlerde bulunan enerji şirketlerinin soruşturulmasını istiyor

Altbaşlık: Benzin fiyatlarının artma riski üzerine ABD Başkanı Joe Biden, dev enerji şirketlerine uyarı mahiyetinde mektup yollatarak keyfi fiyat artırmasının önüne geçilmesini istedi.

The Times

Başlık: Mülteciler Arnavutluk’a yollanacak

Altbaşlık: Fransa’dan İngiltere’ye yasadışı olarak geçen mültecilerin geri yollanması için Arnavutluk hükümetiyle temkinli görüşmeler sürdürülüyor. Anlaşma sağlanırsa yasadışı göçmenler Arnavutluk’ta kurulacak mülteci kampına yollanacak.


ALMANYA

Frankfurter Allgemeine

Başlık: Merkel, Lukaşenko ile yeniden telefonda görüştü

Altbaşlık: Sosyal Almanya Başbakanı, mültecileri Polonya sınırına yığan Belaruslu liderle tekrar telefonda görüştü. Merkal’in Lukaşenko ile temasları Polonya tarafından eleştiriliyor.

Süddeutsche Zeitung

Başlık: Tüm yetişkinlere destekleyici aşı geliyor

Altbaşlık: Aşı Komisyonu, 18 yaş üstü herkesin destekleyici aşı olması önerisinde bulundu. Başbakan Merkel, bu çalışması “Ulusal bir mücadele” olarak niteledi.


FRANSA

Le Figaro

Başlık: Artan enflasyon endişe verici boyutta

Altbaşlık: 2008 küresel krizinden bu yana enflasyon rakamları en yüksek seviyeye ulaşırken, pandeminin dinmemesi de artış trendinin düşmesinin önünde engel.

Le Monde

Başlık: Avrupa’da korona alarmı

Altbaşlık: Avrupa çapında artan koronavirüs vakaları, AB çapında alarm verilmesini mecbur kılıyor. Nasıl bir mücadele programı uygulanacağı belirsiz


YUNANİSTAN

Estia

Başlık: Yunanistan Avrupa’da elektrik zammı şampiyonu

Altbaşlık: Yunanistan, yüzde 10’a yaklaşan elektrik ve doğalgaz zammıyla Avrupa’da bu alanda zirveyi elimne aldı. Düşük gelir grubundaki vatandaşların kışı nasıl geçireceği hükümete soruluyor.


İRAN

Tehran Times

Başlık: 100 milyon dozdan fazla covid aşısı enjekte edildi

Altbaşlık: İran’ın koronavirüsle mücadele planı çerçevesinde ülke çapında 100 milyon dozdan fazla aşı kullanıldı. Vatandaşların aşılanarak korunmalı hale getirilmesi mücadelesi devam ediyor.


İSRAİL

Jerusalem Post

Başlık: Filistinliler artan anarşinin ardından iç savaş korkusu yaşıyor

Altbaşlık: Öğrenciler arasındaki şiddetli çatışmalar nedeniyle 4 üniversitede eğitime ara verildi. Halkta iç savaş korkusu patlak verdi.


ÇİN

Shanghai Daily

Başlık: Çin ve ABD vize meselesini çözdü

Altbaşlık: İki ülke, vize sürecini kolaylaştırma ve iki tarafın medya mensuplarına vize ile oturma izni verilmesi aşamalarını hızlandırma yönünde anlaşma imzaladı.


JAPONYA

Japan Times

Başlık: Japonya, G7 ülkeleri arasında en yüksek aşı oranına sahip

Altbaşlık: Nüfusun yüzde 75,8’inin tam aşılandığı Japonya, dünyanın en gelişmiş 7 ülkesi arasında en yüksek aşılama oranına sahip.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2021, 14:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER