19 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

Batuhan Gülşah ile dünya basınından kesitler: "İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: ABD'den Çin'e, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya dünya medyasının gündemi hafta içi 5 gün boyunca sadece sitemize özel olarak sizlere ulaşıyor!"

19 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

NEW YORK TIMES

Başlık: Belarus, mülteci yolunu Polonya’ya doğru açıyor

Altbaşlık: Belarus’ta Avrupa Birliği ile ilişkileri kötüleşen Lukaşenko rejimi, mültecileri Polonya sınırına yollamaya devam ediyor. Avrupa Birliği’nin atacağı adım halen merak konusu.

WALL STREET JOURNAL

Başlık: Devlet Araştırma Komitesi, Instagram’ın çocuk psikolojisini nasıl etkilediğini mercek altına alacak

Altbaşlık: Komite, ABD’nin 8 eyaletinde Instagram ve çocuk konulu araştırmaya başlıyor.


İNGİLTERE

FINANCIAL TIMES

Başlık: Türkiye’de yeni faiz oranı Lira’yı en düşük seviyelere çekerken, halihazırdaki enflasyon korkuları daha da alevlendi

Altbaşlık: Türk lirası bu yıl yüzde 30’dan fazla değer kaybetti. Fiyat artışları yüzde 20’nin üzerinde. Faiz kararı ekonomistlerin kafasını karıştırdı.

TIMES

Başlık: Briti Patel, mülteciler için AB’yi suçladı

Altbaşlık: İçişleri Bakanı Briti Patel, Fransa’dan İngiltere’ye akın eden mültecilerin, AB’nin açık sınır politikası nedeniyle artarak devam ettiğini söyledi. AB ülkelerinin akını engellemek için hiçbir şey yapmadığını vurguladı. 

GUARDIAN

Başlık: Hamas’ı desteklemek yasadışı olacak

Altbaşlık: İçişleri Bakanı Briti Patel Hamas’a politik ve ekonomik destek veren her türlü oluşumun yasadışı ilan edilmesi için planı devreye soktu. Hamas destekçileri 14 yıla kadar hapis cezası alabilecek. Patel, “Antisemitizmle mücadele için bunu yapmamız gerekiyor” dedi.


ALMANYA

FRANKFURTER ALLGEMEINE

Başlık: Güçlendirme dozları nedeniyle DSÖ’ye bağışlar ertelendi

Altbaşlık: Artan koronavirüs vakaları nedeniyle üçüncü (Güçlendirme) dozu aşıları yapılacağı için, yoksul ülkelerin aşılanması için planlanan bağışlar ertelendi. Dünya Sağlık Örgütü, bu hamleyi haksız bulduğunu açıkladı.

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

Başlık: Scholz zorunlu aşılamayı anons etti

Altbaşlık: Sosyal Demokrat Parti Lideri Olaf Scholz, koalisyon ortakları Yeşiller ve Liberaller ile birlikte, güçlendirme dozu aşılamasının bazı istisnalar dışında zorunlu olacağını duyurdu.


FRANSA

LE FIGARO

Başlık: Başkanlık seçimleri: Sağ zafer için yeniden inanmaya başlıyor

Altbaşlık: Merkez sağ parti Cumhuriyetçiler’in seçmenleri üzerinde yapılan bir araştırma, seçmenlerin yüzde 75’inin Nisan ayındaki seçimlerde zafere inandığını ortaya koydu.

LE MONDE

Başlık: Nükleer enerjinin yeniden doğuşu başlıyor

Altbaşlık: Fransa, nükleer enerjinin yeni teknoloji entegrasyonu sayesinde çok daha güvenli hale getirilmesiyle inşa edilecek yeni nükleer santrallerin evi olacak!


YUNANİSTAN

TA NEA

Başlık: Erdoğan’a İspanyol desteği

Altbaşlık: İspanya Başkabakanı Sanchez, Avrupa’nın Türkiye’ye uyguladığı diplomatik izolasyondan Erdoğan’ı kurtarmak için güçlü bir heyetle Türkiye’ye resmi ziyarette bulundu. Atina, bu durumdan rahatsızlığını dile getirirken, Türkler’in kışkırtıcı demeçleri ve adalarımıza yönelik saldırgan hareketleri devam ediyor.


İSRAİL

JERUSALEM POST

Başlık: Türkiye’de ajanlıkla suçlanan çift serbest bırakılarak eve döndü

Altbaşlık: Haksız suçlamalarla muhatap olan İsrailli çift, Türk makamları tarafından serbest bırakılırken, Türkiye Cuımhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşitli diplomatik tekliflerde de bulundu.


ÇİN

SHANGHAI DAILY

Başlık: Kongre üyelerini seçmek için anket başlıyor

Altbaşlık: 2300 üyeden oluşan Kongre’ye (Çin Millet Meclisi’ne) toplam 38 seçim bölgesinden oylar gelecek. Komünist Parti’nin 20’nci ulusal kongresi öncesi, adayların durumu belirlemek için anket düzenlenecek.


JAPONYA

JAPAN TIMES

Başlık: Japonya daha çok göçmene süresiz oturma izni verecek.

Altbaşlık: Yetersiz doğum oranları, yaşlanan nüfus ve sürekli artan işgücü nedeniyle işçi ihtiyacı artarken, göçmenlere süresiz oturma izni verilmesi programı masaya yatırılacak. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER