8 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

Batuhan Gülşah ile dünya basınından kesitler: "İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: ABD'den Çin'e, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya dünya medyasının gündemi hafta içi 5 gün boyunca sadece sitemize özel olarak sizlere ulaşıyor!"

8 Kasım İşin Türkçesi Türkçeleştirdi: Dünya Basınında Gündem

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

The Wall Street Journal

Başlık: Küresel ekonomik toparlanma büyük testten geçiyor

Alt Başlık: Aşılama Pandemi sonrası ekonomik düzelme, tedarik zincirinin tökezlemesi ve enflasyon nedeniyle dört yol ağzında.

The New York Times

Başlık: Nesiller iklimi düzeltme konusunda onlarca yıllık görüş ayrılığında

Alt Başlık: Glasgow’da İklim Zirvesi devam ederken, yeni nesiller 2060 yılı için değil acil eylem planı istiyor.

Washington Post

Başlık: Biden altyapı planını finish çizgisine doğru getiriyor

Alt Başlık: ABD'de Temsilciler Meclisi 1 trilyon dolar tutarındaki altyapı planına onay verdi. Demokratlar için zafer niteliğinde olan plan, şimdi Başkan Biden'ın imzasına sunulacak. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, tasarının 25 Kasım’daki Şükran Günü’ne kadar Meclisten geçmesini beklediğini aktardı. Biden ise Temsilciler Meclisi’nin sosyal harcama paketini 15 Kasım haftasında geçireceğinden emin olduğunu belirtti.


İNGİLTERE

Financial Times

Başlık: Skandal, Vatikan’a 1 ayda 100 milyon sterlin kaybettirdi.

Alt Başlık: Üst düzey Vatikan yetkilisi Kardinal Angelo Becciu’nun Katolik Kilisesi'ne yapılan bağışları zimmetine geçirdiği, Londra’da daire aldığı iddiaları gündeme oturunca Becciu Eylül ayında istifaya zorlanmıştı. Bu olayın ardından Vatikan 100 milyon sterlinlik bağış kaybına uğradı.

The Guardian

Başlık: Devlet medya organlarının tarafsızlığı izleme heyeti devrede

Alt Başlık: BBC’nin bakanlarla mülakat yapan heyetlerinin değiştirilmesi konusunda hükümete talep gönderildi. İzleme Heyeti, bakanlarla röportajları gerçekleştiren isimlerin “yeterince tarafsız olmadığı” dolayısıyla da soruları tarafsız olarak sormadığı görüşünde.

The Independent

Başlık: Polis İçişleri Bakanı Patel’i artan insan kaçakçılığı riskine karşı uyardı

Alt başlık: İçişleri Bakanı Briti Patel, yeni eylem planına göre 12 aydan fazla hapis cezası alan göçmenler modern köleklikle mücadele programından çıkarılacak. Ancak bu durum, insan kaçakçıları ve modern köle tacirlerinin ekmeğine yağ sürebilir. Polis, Patel’in planının modern köleliği artırabileceği konusunda uyardı.


ALMANYA

Frankfurter Allgemeine

Başlık: Biden: İleriye doğru çok büyük adım

Alt Başlık: ABD Başkanı Joe Biden, yeni altyapı planını “21’inci yüzyılda Çin başta olmak üzere diğer büyük rakiplerle mücadeleyi kazandıracak” diyerek anlattı.

Süddeutsche Zeitung

Başlık: Koalisyon, koronavirüs ile mücadele planını açıklıyor

Alt Başlık: 100 bin kişide vaka sayısı 191.5’e yükselerek bir önceki haftaya göre yüzde 30 artış gösterince Ssoyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberaller’den oluşan koalisyona eleştirilerin sesi yükseldi. Şimdi koalisyonun “Koronavirüs ile kararlı ve uygun mücadele” adını verdiği planı açıklaması bekleniyor.


FRANSA

Le Monde

Başlık: Başkanlık Seçimleri: Gürültü ve tartışmalarla dolu bir sonbahar

Alt Başlık: 10 ve 24 Nisan’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimi öncesinde, adaylar resmi olarak adaylık açıklamasında bulunmasa da hazırlıklar ve polemikler girmeye başladı. Adaylığını açıklayan ilk isim aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Haraketinin (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon olurken; Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam ve göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen, Xavier Bertrand,  Yeşiller Partisi'nin (EELV) Başkanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Yannick Jadot, Grenoble Belediye Başkanı Eric Piolle, François Hollande'ın cumhurbaşkanlığı döneminde bakanlık yapan ve milletvekili Delphine Bathon, EELV'nin eski başkan yardımcısı Sandrine Rousseau ve "Cap Ecologie" Eş Başkanı Jean-Marc Governatori EELV'nin ön seçimlerinde yarışacağını duyurdu.

Le Figaro

Başlık: Ulusal eğitimde maaşlar, tanınma ve şiddet sorunları... Niçin Milli Eğitim Bakanlığı işe almakta zorluk yaşıyor?

Alt Başlık: Son 20 yılda üniversite seçmelerine girmek için başvuru yapanların sayısı neredeyse yarıya indi. Bunun sonucunda da kadrolu öğretmen alımları düştü, sözleşmeli çalışanlarda patlama yaşandı. Bu yıl 1700 euro olan öğretmen maaşının 1869 euro’ya yükseltilecek olması sorunları düzeltecek mi?


YUNANİSTAN

Estia

Başlık: Putin-Miçotakis görüşmesinde Ege’de karasularımızın 12 mile çıkarılması konuşulacak

Alt Başlık: Yunanistan geç de olsa Rusya’yı keşfediyor. Başbakan Kiryakos Miçotakis’in 8 Aralık’da Rus lider ile Moskova’da gerçekleştireceği görüşmede, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki karasularının 6 milden 12 mile çıkarılması konuşulacak.


İRAN

Tehran Times

Başlık: İran sonuç odaklı görüşmeler için hazırlanıyor

Alt Başlık: İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer anlaşma müzakerelerinin 29 Kasım'da yeniden başlayacağını belirtti. ABD'de Joe Biden'ın göreve gelmesiyle 6 Nisan'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da yeniden başlayan ve 6 tur yapılan nükleer anlaşma müzakerelerine İran'daki hükümet değişikliği nedeniyle ara verilmişti.


İSRAİL

Jerusalem Post

Başlık: Savunma Bakanlığı ateş gücünde kapsamlı artışa gidiyor

Alt Başlık: Ordu, ateş gücünü ve istihbarat edinme kabiliyetini artırma yolunda geniş bir açılım programı uygulayacak. Orduya yeni bir şekil kazandıracak bu programın maliyetinin 5 milyar dolar civarında olacağı hesaplanıyor. Programın merkezinde Gazze ve terör örgütü Hamas’ın saldırıları yatıyor.


ÇİN

Shanghai Daily

Başlık: Wang, uzayda yürüyen ilk Çinli kadın oluyor

Alt Başlık: Astronot Wang Yaping, Çin'in uzay yürüyüşü yapan ilk kadın astronotu oldu. Wang yürüyüşü, Tiangong Uzay İstasyonu'ndaki ekibin lideri Zhai Zhigang ile birlikte gerçekleştirdi. Bu uzay yürüyüşü, Çin uzay programının tarihi anlarından birini oluşturdu


JAPONYA

The Japan Times

Başlık: Çin Lideri’nin mutlak gücüne çimento

Alt Başlık: Çin Komünist Partisi, parti lideri Şi Jinping’in yetkilerini daha da artırma konusunda Pazartesiden Perşembe gününe kadar oturumlar yapacak. Jinping, Çin tarihinin en güçlü lideri Mao Zedong ile bu alanda yarışabilecek konuma erişebilir.

-Batuhan Gülşah haberi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2021, 09:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER